Sorularda Ara

Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

femur kırığı

hocam merhaba, 18 aylık oğlumun sol femur kemiği kırıldı, (herhangi bir zorlama, kaza yok. ayakta duruyoru olduğu yere düştü) 24 ekimde göğüs hizası ve her ik ayağı alçıya aldılar, sol ayağın diz kapağına den gelen yerinede çivi şeklinde metal geçirildi. 25 kasımda kontrole gittiğimizde kapalı redüksiyon yapılması gerektiğini söylediler. 26 kasımda kapalı redüksiyon yapıldı, ve metali çıkardılar. 9 aralıkta kontrole gittik, 3 hafta sonra tekrar gelmemizi söylediler. duruma göre tek bacağı alçıya alabiliriz dediler. sizden cevap olarak ricam, 1 - kapalı redüksiyon yapılması ilk müdahelenin yanlış yapılmasındanmı kaynaklı 2 - yukarıda belirttiğim zaman dilimleri normal mi / etrafımızda bu zamana kadar iyileşmesi gerekirdi diyenler çoğunlukta.

19 Aralık 2011 16:27
Op. Dr. Mehmet Ozan Aşık Doktora Sor

Op. Dr. Mehmet Ozan Aşık tarafından cevaplandı.

DİZ ÜĞRISI

İyi günler. 35 yaşında 72 kilodayım. Erkek. Yaklaşık 2 yıldır dizimde çıtırtı sesi geliyor. Doktora gittiğimde önemli bir şey olmadığı söylendi. Ancak bir hafta önce MR çektirdim. ""Medial menisküs arka boynuzda, lateralde kapsüler yüzeye uzanım gösteren horizontal seyirli yırtık saptanmıştır."" tanısı kondu. Dizlerimde sızılar oluyor. Çıtırtılar devam ediyor. Tedavi için ne yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

14 Ekim 2011 12:35
Op. Dr. Mehmet Ozan Aşık Doktora Sor

Op. Dr. Mehmet Ozan Aşık tarafından cevaplandı.

Sayın hocam ben 23 yaşında 1.50 boy ve 48 kğ'im.4 yıl önce sol dizimde

Sayın hocam ben 23 yaşında 1.50 boy ve 48 kğ'im.4 yıl önce sol dizimde agrılar oluştu.normal yürüyemeyecek hale geldim sızılardan dolayı.doktora gittim bana fizik tedavi önerdi.15 gnlük fizk tdavi sonrası agrım tamamen gitti.ama rahatlkla diz bükemiyodum.Şimdi ise son zamanlarda agrılrım artmya basladı.Kırıkhan Devlt Hastansnde MR çekldim.Sonucum şu şekildedir: Femur distal lateral kondil artiküler antrerior düzeyde evre 2 kondral lezyon izlenmiştir.Femur distal kondil artikuler yüzde evre 3 kondramalzi değişiklikler izlenmiştir.Ve bu düzeyde kıkırdak kaybı mevcuttur. Bilateral kondil köşelerinde osteofitik spurlaşmalar dikkati çekmiştir.(Gon-artz ve geçirilmiş artrite sekonder kondromalazi değişiklkler) Patella ve patellafemoral eklem ...

3 Ekim 2011 12:07
Op. Dr. Mehmet Ozan Aşık Doktora Sor

Op. Dr. Mehmet Ozan Aşık tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube