Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kalcada yanma ve sizi

Hocam merhaba egzersiz yaptığım da yada kostugumda her iki kalcam da da yanma ve sizi şeklinde şikayetlerim oluyor.özelikle otururken yada sirt ustu uzanirken uyluk kemiğim e yayılan bir sizi da mevcut.Dr gittim priformis ve it band sendromu gibi teshisler koydular.Ancak esnetme hareketlerini yaptıkça da şikayetlerim tekrar ediyor.Bunun başka bir nedeni olabilirmi.Çok teşekkür ediyorum.

26 Mart 2017 23:31
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

enjeksiyon sonrası geçmeyen uyuşukluk ve sertlik

Merhaba, yaklaşık iki ay önce voltaren ve muscoril kalçadan enjeksiyon tedavisi oldum bel fıtığım için. tedavi bittikten sonra sol kalçamda ağrı uyuşma ve şişlik oldu. doktora gittiğimde kas gevşetici krem yazdı düzenli kulllandım fakat geçmedi ve daha da sertleştiğini hissediyorum. tekrar gittiğimde doktor mr çektirebileceğimi fakat yapacağımız birşey olmadığını zamanla geçeceğini söyledi. apse de değil çünkü herhangi bir titreme ve ateş yapmadı. bacağıma da herhangi bir uyuşma yapmıyor fakat şişliğin olduğu bölge bastırınca acıyor ve o bölgeyi hissetmiyorum, uyuşuk iki aydır. dışardan hiç birşey belli olmuyor morluk falan yok fakat dokununca kitle hissediliyor. ben sizin de fikrinizi almak istedim bunun sebebi nedir? geçici birşey midir? ...

20 Mart 2017 23:59
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

sklerotik odak

Selamlar engin bey, Yaklasik 2 yildir bacak ve kalca agrisi cekiyorum zaman zaman bitio zaman zaman artan bir agrim mevcut ve bu surecde tedavide gordum priformis sendromu, siyatik gibi tsshislerle tedavi gormusdum ancak 2 gun onceki mr imda sag kaput femorisde milimetrik boyutlu sklerotik odak izlenmistir yaziyor ve dr ile fizyoterapistim ilerde protez yada operasyon gerekebilir dediler ve moralmen coktum!!! Doku kaybiymis??? Sayet oyleyse dokular 32 yasinda bayanim yenilenirmi ? Sacma bir soru olabilir ama bu sorular beynimi kemiriyor. Cevaplarsaniz cok sevinirim . Tesekkurler.

19 Mart 2017 01:15
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

Düşme sonrası

Merhaba. 84yaşındaki ananem başı döndüğü için düştü. Kalçasının agrıdıgını hareket ettiremediğini söyledi. Doktora gittiğimizde doktor hiçbirşeyin kırık çıkığın olmadığını soyledı. Eve getırdık. Ama yuruyemıyo. Kalkamıyo. Ağrıyan yere bakıyorum. Morluk renk değişimi yok.Neden hareket edemiyo?kırık çıkık yoksa tanısı nedir?ne yapmamız gerekiyo?Çok teşekkürler...

14 Temmuz 2016 22:37
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

yürümede zorluk

hocam sağ kalçamda kuyruk sokumuna yakın bölgede bıçak batması gibi bir ağrı oluyor ve o anda sağ ayağımın üzerine basmakta güçlük çekiyorum. çok sık ama kısa süreli bir batma bu. daha herhangi bir doktora gitmedim. bu durumun sebebi nedir. cevabınız için şimdiden tesekkurler.

15 Nisan 2016 22:23
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube