Sorularda Ara

Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

7.5 cm kist hk

Merhaba hocam. Fibrokistik meme yapısından dolayı 6 ayda bir ultrason yaptırıyorum. Sol memede 52mm basit kistim 6 Ay sonra 6cm boyutuna ulaştı.(brads3) Bu ay check upta mamagrofi sonucunda yani son ultrasondan 2 Ay sonra 75×50 mm olarak gözüktü ve sag memede milimetrik boyutta noduler opasiteler mevcut yazılmış. Radyoloji ultrason dedi. Dr da 6 Ay sonra yaparsınız dedi. Tedirgin olmalı miyim ? Tekrar ultrasona gireyim mi ? 7,5 cm olan kistle ilgili de bekleyeyim mi , operasyona gerek var mı?Cevabınız için tskler

30 Temmuz 2022 15:15
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Mamografi sonuç

Hocam merhaba annemin sonucunu yorumlarsaniz cok sevinirim. Kendisi bir kac ay evvelde safra kesesi yollari kanseri teshisi ile ameliyat gecirdi. Isın ve kemoterapi aldı.Doktorlar mamografi de onermislerdi. Hastanızın bilateral mamografisinde: Her iki memede ACR tip C (heterojen dens ) patern izlenmektedir. Cilt, cilt altı, retroareolar alan doğaldır. Bilateral memede global asimetri, yapısal distorsiyon ve spiküle konturlu lezyon saptanmadı. Sağ meme dış orta planda 38 mm çaplı izodens nodüler lezyon izlendi.USG kontrolü önerilir. Her iki memede şüpheli mikrokalsifikasyon kümesi izlenmedi. İnceleme alanında aksillar patolojik özellikte LAM saptanmadı.

8 Nisan 2022 17:28
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Lenf Şişmesi

İyi Günler, Biontech 1. doz aşısından sonra sol köprücük kemiğimde lenf bezi şişmesi fark etmem ( Aşıdan önce var mıydı bilmiyorum) üzerine dahiliye doktoruma gidip ultrason çekimi yapıldı.Ultrason çekimi yapılırken köprücük kemiğimdeki lenf nodu küçük olduğundan ultrasonda zor göründü. Boyun genelinde patolojik boyut veya morfolojide lenf nodum saptanmadı. Sol jugulodigastrik bölgede 7.5x3.5 mm boyutlu olmak üzere birkaç adet sonografik olarak reaktif görünümlü lenf nodu mevcuttur. Sol infraklaviküler alanda cilt altinda yüzeyel yerlesimli 5x2.5 mm boyutlu lenf nodu izlenmistir.Bilateral submandibular ve parotid bezlerinin boyutlari ve parankim eko yapilari normal. Parankim alanlarinda yer kaplayici olusum izlenmedi.

1 Eylül 2021 22:53
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Lenfadenit Köprücük Kemiği

İyi Günler Hocam, Ağustos başında Biontech 1. doz aşısı oldum. Nisan ayında corona geçirdim. Aşı olduktan 5 gün sonra sol köprücük kemiği bölgesi alt ve üstünde iki tane lenf bezi şişikliği fark ettim. Aşıdan önce var mıydı yok muydu bilmiyorum. Son 6 ay içerinde kilo kaybım, ateşim vb durumlarım yok. Aşıdan 28 gün geçmesine rağmen lenf bezi şişikliğim yok olmadı büyümede olmadı. Ciddi bir durum olmasından endişe ediyorum. Teşekkürler.

30 Ağustos 2021 00:27
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Mamografi sonuçları

Merhabalar annem dört gün önce mamografi çekti meme parankim yapısı tip c ile uyumlu distorsiyon ve patolojik mikroklasfikasyon saptanmıştır her iki meme üst kadranlarda 1cm çapta bir kaç adet nodüler formda opasite izlendi usg önerilir sol meme üst dış kadranlarda milimetrik kalsifik odaklar izlendi ne demek oluyor hocam doktora randevumuz pazartesi ama dayanmadım yazdım umarım kötü bir durum yoktur şimdiden teşekkürler

17 Şubat 2021 16:46
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube