Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Bağırsak rahatsızlığı, D vitamini eksikliği

Hocam merhabalar,vücudumda bir tarafim üşürken diğer yanım terliyor.Ayrıca uzun yıllardan beri bağırsak rahatsizligim var sol kalın bağirsagimda sürekli şişme ve gaz oluşup gurulduyor. Ayaklarimi yikasam karnim sisiyor , sanki vücudum süngerin suyu emdiği gibi soğuğu emiyor.tuvalet düzenim yok gibi , hep yari ishalimsi bir vaziyette, günde 2-3 kere büyük tuvalet ihtiyacı oluyor.Kaç doktora gittim ,hepsi İBS deyip geçiyor .Dis etlerimde problem var, çene kemiğinde erime var.vucudum hafifce bir yere çarpsa hemen morariyor 5 yasinda bir cocuktan daha hassasim, hic bir doktor simdiye kadar bakmamiştı ama son gittiğimde D vitaminine baktirdim değer 10 çıktı ,sonucu daha doktorum görmedi.siz ne önerirsiniz?teşekkürler.

9 Nisan 2018 11:00
Uzm. Dr. Şafak Göktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından cevaplandı.

Acıyan şişkinlik

Hocam hayırlı günler penisimin üzerinde değil ama sağ tarafında ve üst tarafında şişlikler var dışarıdan pek belli olmuyor fakat ellediğim zaman şişliği farkediyorum daha önce de olmuştu sıkmıştım ve içinden beyaz iltihap çıkmıştı bunun sebebi nedir doktor yardımı almam gerekiyor mu?

9 Eylül 2016 02:47
Uzm. Dr. Şafak Göktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından cevaplandı.

Beta hgc hakkında

Hocam Merhaba, benim ilişkimin üzerinden 4 ay geçti ve söktürücü ile 3 Kere adet oldum ancak psikologm içimn rahatlamak için test yapmamı istedi ben de iki farklı hastanede yaptırdım ancak anlayamadıgm kısmı birinde beta hgc 0,1 referans 0-1 diğerinde de beta hgc 0,1 ama referans yazmıyor 3. Hafta 5- 16 4. Hafta ...... gibi haftalik Birimler yazıyor. Hocam yani referans aralıklarınn farklı olmasının nedeni nedir? Bir de her iki sonuçta negatif midir?

12 Ocak 2016 09:30
Uzm. Dr. Şafak Göktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından cevaplandı.

Civa zehirlenmesi

merhabalar hocam ben 12 yıl önce bilinçsizlikten civa ile çok oynadım hergün elimin altındaydı sıkıldıkça masanın üzerine döküp sürekli temas ettim...o döenem ani bir rahatsızlık yaşamadım ancak birçok sağlık problemim oldu oluyor aynı zamanda.Şimdi çok korkuyorum.Bu kadar zaman sonra bile etkisi olabilir diye duydum.Bunun için ne tip bir tetkik yapılabilir nasıl anlaşılabilir herhangi bir zararı oldu mu veya olacak mı diye.

1 Temmuz 2015 01:12
Uzm. Dr. Şafak Göktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube