Endodonti (Kanal Tedavisi) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

kökte lezyon

dişimdeki çürükten dolayı 2 sene önce kanal tedavisi olan dişimin kenarında çürükolduğu için doktora gittim. üstteki çürüğü temizlerim sıkıntı olmaz ama.kökünde lezyon var çekilmesi gerekir dedi.. kullanabildiğin kadar kullan ağrıyınca çekilir dedi.. başka bir doktorda diğer dişlere gider beklenmemesi gerekir dedi.. kanal tedavisinin tekrarlanması mümkün olamaz mı ???

2 Nisan 2018 07:21
Dr. Dt. Serkan Çınar Doktora Sor

Dr. Dt. Serkan Çınar tarafından cevaplandı.

Aşırı bulantı refleksi

Merhaba benim aşırı bulantı refleksim var ve ağustos ayından beri diş tedavilerimi yaptıramıyorum bir dişime kanal tedavisi diğer dişime dolgu denildi sedasyon için üniversite hastanesine gittim ama sürekli oyalıyorlar ve çok geç tarihe atıyorlar bu sorunu başka bir yöntemle halledemez miyim bir tane mide bulantısını gideren ilacı kullandım ama hiç işe yaramadı üstüne bir de halsizlik yaptı. Diş hekimlerine bu sorunla giden çok hasta vardır bulantı refleksini yok edecek bir sprey ya da başka bir şey yok mudur? lütfen yardım edin aylardır kabusum oldu resmen.

8 Şubat 2018 12:25
Dr. Dt. Serkan Çınar Doktora Sor

Dr. Dt. Serkan Çınar tarafından cevaplandı.

Dün kanal tedavi yaptırdım her yutkunduğumda ağzıma acı tat geliyor

Dün kanal tedavi yaptırdım tek seansta bitti. Doktor c tipi dedi dişim için ve 2 tane ilaç verdi alerjik reaksiyon gösterebilir "AVİL" kullan Ağrı kesici olarak da "BRUFEN" verdi ikisini de 1 saat arayla kullandım avili kullandıktan bir süre sonra ağzıma kanaldan gelen acı ve iğrenç bir tat gelmeye başladı. Dün akşamdan beridir devam ediyor ve midemi bulandırıyor sinir bozucu bir tat. İşin kötü yanı her yutkunduğumda muhakkak bu iğrenç tadı alıyorum. Bu normal midir? Ayrıca ağrım yok ağrım olmadığı halde bu ilacı kullanmak zorunda mıyım? Yan etkileri çok ürkütücü geldi. Lütfen yardımcı olur musunuz?

8 Temmuz 2017 10:43
Dr. Dt. Serkan Çınar Doktora Sor

Dr. Dt. Serkan Çınar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube