Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tik

Hocam 5 yaşındaki oğlumda göz kırpma tiki başladı Babasında touretto sendromu var. Oğlumdada olma ihtimali var mı bu tik zamanla gecer mi yoksa artarak devam eder mi ?

3 Mayıs 2022 23:04
Uzm. Dr. Yusuf Karaer Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Karaer tarafından cevaplandı.

7 YAŞINDAKİ KIZIM ANTİDEPRESAN KULLANIYOR.

Merhaba. 7 yaşındaki kızım sürekli değişen ve aynı anda devam eden 2-3 çeşit tike sahip ve çok sinirli. klinik psikoloğa oyun terapisine götürüyorum. Ancak onunda önerisiyle psikiyatriste gittik ve 1 aydır prozac likit içiyor. Sorum şu; Seratonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olan bu ilacı doktor kontrolünde bıraktığımızda beyin normal seviyede seratonin salgılamaya devam eder mi? Yani bu ilacın tedavi edici özelliğimi var yoksa sadece kullanılmaya devam ettiğimiz takdirde seratonin salgılanmaya devam edecek.

11 Şubat 2020 08:52
Uzm. Dr. Yusuf Karaer Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Karaer tarafından cevaplandı.

Tik bozukluğu

Merhaba Yusuf bey, arşivleri gezerken sizin tik bozukluğu olan bir hastaya enfeksiyon ihtimalinden bahsettiğinizi gördüm ve ilgimi çekti. Acaba bu bahsettiğiniz streptokok enfeksiyonu yani PANDAS mıdır? Ben 31 yaşındayım ve babamda da bulunan kaygıyla aşırı artan tiklerim var. Hiçbir psikiyatrist bu enfeksiyon ihtimalinden bahsetmezken sizin bahsetmenizi takdir ettim gerçekten. Ben de bu konuda çok şey okudum ve ilgimi çekti. Acaba bunu hangi branş yapar ve hangi tahlili ister? Benim 17 yaşımda başlayan kronik bozukluk denilen tiklerimin de bu sendromla ilgisi olabilir mi? Antipsikotik dışında tedavisi var mıdır Şimdiden teşekkür ederim.

30 Ekim 2019 14:04
Uzm. Dr. Yusuf Karaer Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Karaer tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube