Çocuk Ürolojisi (Cerrahi) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

kasık fıtığı

hocam merhabalar 45 günlük bir erkek çocuğumuz var geçen hafta farkettiğimiz sol kasığında bir şişlik mevcut ve doktora götürdük doktor şişlik olduğunda getirin röntgen çektirin dedi röntgeni de haziran ayına verdiler dün şişlik tekrar çıktı ve acile götürdük acilde cerraha gönderdi ve cerrah baktığında fıtık olduğunu ve ameliyat günü vermesi gerketiğini söyledi ve 23 mayısa gün verdi. sizce 2 aylık bebeklerde bu tür ameliyatlar yapılması normla mi ve tehkileli bir ameliyatmıdır? birde az göbek fıtığı olduğunu ve taşaklarında da su fıtığı olduğunu söyledi ama bunların geçici olduğunu söyledi bunlara da müdahale edilmesi gereken bir durum var mı yoksa geçer diye beklemelimiyiz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

8 Mayıs 2017 14:57
Prof. Dr. Aydın Yağmurlu Doktora Sor

Prof. Dr. Aydın Yağmurlu tarafından cevaplandı.

hirschsprung eğitim

Aydın hocam yeniden merhaba.Yaklaşık 3,5 yıl önce oğlum Toprak ın hirschsprung ameliyatını yapmıştınız.Düzenli olarak tüm kontrollerimize geldik.Mayıs ta 4 yaşına girecek.3 yaşından beridir gece haric bez kulanımımız bitti.tuvaletini kendisi yapıyor.Günde 5-6 kez tuvalete çıkıyor.özellikle dışarı çıktığımızda gün boyu yapmıyor.herhalde keyfine göre evde sıkıldıkça yapıyor.Hocam haziran-temmuz gibi tekrar ziyaretinize geleceğiz.Toprak ın size çiçeği olacak.sorum şu bu hastalıkla alakalı olarak vermemiz gereken bir eğitim yada yapmamız gereken herhangi başka bir şey var mı?İlginize teşekkür ederim.

26 Şubat 2017 22:15
Prof. Dr. Aydın Yağmurlu Doktora Sor

Prof. Dr. Aydın Yağmurlu tarafından cevaplandı.

kabızlık sorunu

sayın hocam merhabalar benim 28 aylık bir kız çocuğum var. ek gıda dönemiyle beraber kabızlık problemimiz başladı ve her geçen gün şiddetlendi. bir çok doktora götürdük ilaç beslenme v.s tedavilerde cevap vermedi en son gittiğim doktor SOKOL ilacını denememizi istedi. piyasada zor bulduk zaten .bir kutu içti doktor devam etmemizi söyledi içerisinde parafin olması beni şüphelendirdi.eczanede aynı şeyi söyleyince size de danışmak ve bilgi almak istedim ilacı zaten piyasada bulamıyoruz sıkıntılı uzun süreli kullanım sıkıntı olur mu çocukta? inanın çok sıkıntılı bir süreç yaşıyorum şimdiden teşekkürler.

13 Şubat 2017 16:32
Prof. Dr. Aydın Yağmurlu Doktora Sor

Prof. Dr. Aydın Yağmurlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube