Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Yürürken kafamda çıt çıt sesler çıkıyor sebebi ne olabilir?

Merhaba, Yürürken kafamda çıt çıt sesler duyuyorum bu beni çok rahatsız ediyor hızlı yürüdükçede artıyor ses, sizce korkulacak bir şey var mı veya muayane olmakta fayda var mı? Bir de ense köküm esnerken ağrıyor bu konuyla bir ilgisi olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım..

25 Eylül 2014 11:21
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu Doktora Sor

Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu tarafından cevaplandı.

beyin damarında tıkanma ve kanama felçli

mrb hocam babam 64 yasında *** *** **de aniden evde düştü sağ el ve ayak tutmuyordu hemen acile götürdük bazı tetkikler yapıldık sonra yoğun bakıma alındı 12 gün yoğun bakımda kaldığı halde pek bişey değişmedi gibi hemipleji ve serebro vasküler tanısıyla ve sadece ecopkrin 300mg verilip taburcu edildi bize söylenen damar tıkanıklığı ve ilaç verildikten sonra kanama olması en son tomoghrafi çekiminde kanın tamamen kurumuş olaması tabi bu arada konuşma yok bazı kelimeler hariç size sorum hocam ne yapmamızı önerirsiniz mr diffizyon raporunda.sol frontotemporal lobda ve sol bazal gangliaları ve korona radiatayı içine alan akut iskemi ile uymlu diffizyon kıstlama alanı izlenmektedir. mr anjiyografide sol bazal ganglia düzlemlerinde difizyon MRda...

3 Ağustos 2014 15:36
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu Doktora Sor

Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu tarafından cevaplandı.

Annem 53 Yaşında

Hocam merhaba Öncelikle sizlerden Allah razı olsun bizleri bilgilendirdiğiniz için >Annem yüksek tansiyondan dolayı kalbi durdu ve yaklaşık olarak 5 dk beyne oksijen gitmediği için yoğun bakımda 25 gün yattı şimdi evde.2 adım atıyor hemen yoruluyor dizlerimde derman yok diyor ve şu anda doğru düzgün kimseyi tanıyamıyor herkeze sinirli bir şekilde bakıyor göz bebekleri büyüyor konuşurken bazen bizi tanıyor kendi kendine konuşuyor.Çorba içiyor su içiyor ve peltek bir şekilde konuşuyor tam olarak anlaşılamıyor ilaçlarına devam edilse düzelir mi doktorlar beyinde hasar oluştuğunu ve oksijen gitmediği için beyindeki hücrelerin zarar gördüğünü belirtmektedir.Düzelir mi hocam ?

12 Ocak 2014 16:08
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu Doktora Sor

Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube