Algoloji (Anestezi ve Reanimasyon) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kuyruk kemiğim kırıldı. İyileşmek için ne yapmam lazım?

İki ay önce şiddetli bir şekilde düştüm.Bel ağrılarıma dayanamayıp ertesi gün doktora gittim.kuyruk sokumu kemiğimin 90 derece açı ile kırıldığı söylendi.bir hafta içinde ameliyat ol belki düzelir dendi ancak cesaret edemedim iki aydır oturma simidinde oturuyorum bugun tekrar muayene oldum hiç bir kaynama yok.Her gün yarım saat o bölgeye sıcak su tutmam söylendi.bu aşamadan itibaren ne yapmam gerekiyor.Ameliyat için geç kalmış mıyım?

12 Şubat 2015 16:25
Prof. Dr. Arzu İrban Doktora Sor

Prof. Dr. Arzu İrban tarafından cevaplandı.

tedavi yöntemi

İyi günler Hocam; Benim kuyruk sokumu bölgemde tam olarak arka çatalın başladığı yerin yaklaşık 10 cm aşağısında ufak bir delik açılmış ve burdan bazı zamanlar iltihap gibi akıntı geliyor. yaklaşık 5-6 senedir var. bu yıl içerisinde ağrı ve akıntı fazlalaştı kullandığım bir kaç ilaç iyi geliyor ama bıraktığım zaman hafiften yine ağrı ve akıntı oluyor. yalnız bu delik yara şeklinde değil toplu iğne başı kadar büyüklükte sizden ricam bana önerebileceğiniz bir ilaç veya tedavi. Saygılarımı arz ederim.

10 Ağustos 2014 17:58
Prof. Dr. Arzu İrban Doktora Sor

Prof. Dr. Arzu İrban tarafından cevaplandı.

Ağrı tedavisi

Merhaba, 84 yaşındaki dedemin, ağzından kan gelmesi üzerine gördüğü tedavide, karaciğer sirozu nedeniyle portal hipertansif kanama geçirdiğini öğrendik. Karaciğer sirozunu öğrenmeden önce, kuyruk sokumundaki ağrı nedeniyle, 1,5 yıl önce günde 2 tane zaldiar tablet tedavisine başlamıştı. Sonra, siroz teşhisi konana kadar da, günde 3 defa tramadolor ampul tedavisine geçti. 1-) Tramadolor tedavisine devam etmesinin, karaciğer sirozu nedeniyle, herhangi bir sakıncası var mıdır? 2-) Zaldiar ve tramadolor, dedemde zihinsel sıkıntılar, unutkanlık yapıyor. Bu normal midir? Teşekkür ederim.

9 Mayıs 2014 19:54
Prof. Dr. Arzu İrban Doktora Sor

Prof. Dr. Arzu İrban tarafından cevaplandı.

Kuyruk sokumu iltihabı

Merhaba Arzu hanım. 2 sene önce bir spor aktivitesi yüzünden kuyruk sokumumu farkında olmadan zedelemiştim. 1-2 gün sonra orası kayısı boyutunda şişti ve ateşler içinde oranın ağrısını çektim. Doktora gittiğimde kuyruk sokumumun yanındaki şişliği yarıp içindeki iltihabı çıkardı ve oranın açılıp temizlenmesi gerektiğini ,orada doğuştan kalma bir dokunun buna sebep olduğunu söyledi. şimdi bugünlerde gene aynı durumdayım, yaranın kapandığı yerden tekrar çıktı ve çok acı veriyor, doktora gittim antibiyotik verdi ama iltihap geçmeyecek gibi görünüyor, ağrıdan uyuyamıyorum, bana tavsiyeniz ne olabilir? Lütfen yardım ediniz.

30 Nisan 2014 19:40
Prof. Dr. Arzu İrban Doktora Sor

Prof. Dr. Arzu İrban tarafından cevaplandı.

kuyruk sokumu kemigim ağrıyor

ii günler hocam ben 2 yıldır kuyruk sokumu kemigi acısını cekiyorum. ortapedi doktoru tedavisiyle kemik yerine geldi. fakat şimdide saga dogru kayma olmuş tedavi ile düzelirmi .. saygılar

21 Nisan 2014 23:08
Prof. Dr. Arzu İrban Doktora Sor

Prof. Dr. Arzu İrban tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube