Algoloji (Anestezi ve Reanimasyon) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

spinal anestezi yan etkiler guc kaybi hissizlik

Merhaba doktor hanim ben spinal anestezi ile sezeryan dogumumu yaptim spinal anestezi uygulanirken bacagimda elktrik carpma hissi olustu o gunden beri gecici olarak kolum bacagimda hissizlik gucsuzluk oluyoo normalmidir bu sikayetlerr gun gectikce vucudumun farkli bolgelerinde norolojik sorunlar olmaya basladi lutfen yardimci olurmuaunuz?

12 Ağustos 2014 01:22
Prof. Dr. Arzu İrban Doktora Sor

Prof. Dr. Arzu İrban tarafından cevaplandı.

spinal anestezi

Hocam merhaba. Ben 13 martta hastanenizde sezeryan ile doğum yapacağım. fakat spinalmi yoksa tam uyuma mı karar veremiyorum. herkesin bana söylediği ve yaşantıları farklı; baş ağrısı, bel ağrısı, hatta 6 ay kadar felç gibi yatanlar bile var. doktorum spinal öneriyor. Şuan tansiyon ilacı da kullanıyorum, 14-9 gibi çıktığı için. Siz ne tavsiye edersiniz. Ayrıca benim anestezimi istekte bulunursam siz yapabilir misiniz?

1 Mart 2014 17:44
Prof. Dr. Arzu İrban Doktora Sor

Prof. Dr. Arzu İrban tarafından cevaplandı.

Spinal anestezi ve GBS hk.

Merhabalar. 36 yaşında bayanım. 4 yıl önce kızımı spinal anestezi ile dünyaya getirdim. Kızım 2 yaşındayken Guillain Barre sendromu geçirdim. 3 hafta boyunca tüm vücut, yüz, solunum ve yutkunma felci yaşadım. 6 ay içinde yüzümdeki kalıcı sinkinezi haricinde tamamen iyileştim. Şuanda 6.5 aylık hamileyim. Yeniden spinal sezeryan düşünüyorum. Fakat yaklaşık 2 yıl önce geçirdiğim bu hastalık nedeniyle çok tedirginim. Spinal anestezi bende bu anlamda risk oluşturur mu? Yoksa tamamen farklı iki durum mu sözkonusu? Beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.saygılar

10 Şubat 2014 16:00
Prof. Dr. Arzu İrban Doktora Sor

Prof. Dr. Arzu İrban tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube