Sorularda Ara

Acil Tıp - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tetanoz aşısı

Merhaba hocam, makasla oynarken elimin çeşitli bölümlerinde yanlışlıkla çizikler oluştu makasta minik pas lekeleri olduğu için tedirgin oldum. Tetanoz aşısında ise çocukluk aşılarım tam ilkokul ve 8.sınıf aşımın olduğunu da hatırlıyorum. Ancak internette bazı sayfalarda lisede de tetanoz aşısının yapıldığı yazıyor. Ben lisede bi aşı olmadım bu durumda eksik aşılı mı sayılıyorum. 2ay önce bi olay sonrasında tetanoz aşısı olmuştum 1doz. Acaba şu an tekrardan aşı olmam gerekir mi? Tetanoz aşıları okul döneminde hangi yıllarda yapılıyor? Beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. İyi günler dilerim

12 Ocak 2021 14:28
Uzm. Dr. Metehan Duran Doktora Sor

Uzm. Dr. Metehan Duran tarafından cevaplandı.

Parmağımı derin kestim

tetik parmağımın falangeal eklemi bölgesinin parmak içi kısmını bıçak kullanırken 0,4 cm derinliğinde kestim o bölgede herhangi bir tendon veya zarar görecek bir sistem var mıdır? doktora gitmem şart mı? akciğer hastalığım ve risk grubunda olduğum için pandemi nedeniyle hastaneye gitmemyi tercih ediyorum pansumanımı yaptım yeterli midir?

7 Haziran 2020 10:08
Uzm. Dr. Metehan Duran Doktora Sor

Uzm. Dr. Metehan Duran tarafından cevaplandı.

Hiç riski ..

Hocam devlet kontrolünde bir genelevinde ilişkim oldu korundum ancak penisin dışında ufak bir yara olduğunu gördüm sizce bu yaradan hiv bulaşır mı? Yara da kanama yoktu deri soyulması vardı. Ayrıca hocam devlet genelevinde hiv vakası görülmüş müdür?

10 Ağustos 2017 00:55
Uzm. Dr. Metehan Duran Doktora Sor

Uzm. Dr. Metehan Duran tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube