ÖH
Soru Sahibi
5 Mayıs 2016 19:13

ÜST GİS VİDEO ENDOSKOPİ RAPORU

YÖNTEM: Premedikasyon: Vemcaine sprey %10 (lokal) Propofol %1 200 mg İV Özofagus,kardia,fundus,korpus,antrum,pilorik kanal,bulbus ve post bulber bölge gözlendi. ÖZOFAGUS: Lümeni boş, üst orta kısım mukozası normal görünümdedir. Z-çizgisi 36cm'de geçildi, düzensiz görünümdedir. Mideye zorlanmadan geçildi. MİDE: Retrofleksiyonda LES gevşekliği ve hiatal herni mevcut. Fundus ve kardia mukozası normal renk görünümdedir. Gastrik foldlar doğaldı. Korpus ve antrum mukozası belirgin olarak hiperemik ve ödemli izlendi. Biopsiler alındı. Pilor, forme idi, santralize izlendi. DUODENUM: Bulbus , forme, mukoza normal görünümdedir. Postbulber bölge , duodenum 2.kısım normaldi. YORUM: Antral Gastrit , LES gevşekliği, hiatal herni,

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Geçmiş olsun, Burda les gevşekliği ve gastritinuz var. Tanı ve tedavi için muayene olmalısın. Sadece endeskop ile değerlendirilmesi olmaz.

5 Mayıs 2016 20:59
ÖH
Soru Sahibi

Çok sağolun hocam. Hocam birşey daha sormak istiyorum. Muayene olduğum doktor KREATON lU *** *** ** yazmış. Ve be. Bu ilacın prospektusunu okuduğunda domuz salgı bezlerinden yapıldığını öğrendim. Dinizmizce domuz katkısı ilaçlar alternatifi varsa eğer haram. Sizden öğrenmek istediğim bu ilacın alternatifi varmı hocam. Beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

7 Mayıs 2016 21:10

Kreon tedavisi çok doğru, bu ilacın işini başkaları pek yapamaz.

9 Mayıs 2016 12:53
Prof. Dr. Fahri Yetisir
Prof. Dr. Fahri Yetisir Genel Cerrahi

Yazar toplam 123 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Rektosel iyilesmemesi Prof. Dr. Fahri Yetisir
Sizce ne yapmam lazim Prof. Dr. Fahri Yetisir
hemaroid Prof. Dr. Fahri Yetisir
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Selçuk Gerger
Dr. Selçuk Gerger Genel Cerrahi
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube