AN
Soru Sahibi
6 Haziran 2014 11:26

Sünnete ikna etmek .....

Merhabalar doktor hanım, oğlum küçükken yurtdışındaydık ve sünnet yaptırmamıştık, o zamanlar önemsememiştik..Ama son zamanlarda odasinin onunden gecerken tesadüfen onu bır kaç kez sünnet derisini ileri geri iterek mastürbasyon yaparken gördüm.Fakat o beni görmedi ve hiç farketmedi. Biliyorum mastürbasyon yapması normal ama odasına kapanıp zamanının çoğunu bu şekılde harcıyor ve odasindan cikmak istemiyor.Bunu cok aşırı yaptığını dusunuyorumBir de aynı odada kızkardeşiyle birlikte kalıyorlar ve endişeleniyorum.Derslerine gereken önemi vermiyor.Acaba bu aşırı mastürbasyon sorunu sünnetsiz olmasından mi kaynaklanır? Çünkü bu konuyu bir arkadasima anlattigimda bunun sunnetsiz oldugundan kaynaklandigini ve sağlık açıssından da hemen sünnet olmasini tavsiye etti.Oğlumu sünnet yaptirmak istiyorum ama oğlum şu an 13 yaşını bitiriyor ve ben de yalniz anneyim eski eşimle görüşmüyoruz eğer sünnet olmak istemezse ne yapacağımı bilmiyorum.Sizce ne yapmalıyım, onu sünnete nasil ikna etmeliyim? Simdiden Teşekkürler

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Nil Hanım, Öncelikle çocuğunuzun sağlıklı bir hayat geçirmesi açısından sünnet yaptırmanız gerektirmekte. elbette bu süreçte erkek ebeveyn gerekmekte ki sağlıklı bir özdeşim oluşsun. eğer erkek kardeşiniz abiniz vs. varsa oğlunuzla bu konuda sizden sonra konuşmalı. yakın olduğu bir abisi de olabilir. öncelikle bu durumun normal olduğunu üzerine basa basa anlatın. ilk konuşan siz olmalısınız. eğer babası yanınızda olsaydı babasının konuşması en doğrusu olacaktı ancak eğer görüşmüyorsanız anne olarak ilk sizin konuşmanız gerekir.yan etkileri elbette olacaktır bu yaşa kadar bekletmiş olmanız oğlunuzun ruh sağlığı açısından olumsuz bir durum teşkil edebilir. en az hasarla atlatmak için oğlunuza rol model olacak bir erkek figürü, anlayabileceği dilde sağlığı için bu durumun olması gerektiğine dair açıklama, çevresel destek gerekir. eğer bunlar sağlanan bir ortamda da oğlunuzun aşırı tepki verdiğini düşünürseniz, psikolog yardımına başvurmanız en doğrusu olacaktır. Sağlıklı günler dilerim.

8 Haziran 2014 17:33
AN
Soru Sahibi

Teşekkürler. Maalesef çevremde onunla bu şekilde samimi olan bir erkek yok. Dayısı var gerçi ama bu konuları konuşmazlar. Ben kendim konutşum ve yaşı geç olduğundan istemeiğini söyledi. Fakat hazı tatilde gelmişken sünnet yaptırmak istiyorum. Bu arada hala odasına kapanıyor ve sanırım mastürbasyon yapıyor. Bunu da sanırım sünnetsiz olduğu için bu kadar aşırı yapıyor. Psikog yardımına başvurmadan kendim ısrar ederek biraz harçlığı kesip ceza verek onu ikna etmek istiyorum.Bu uygun mudur ? Tabii 13 yaşında olduğundan daha fazla geciktirmemek en iyisi sanırım.

15 Haziran 2014 22:20

Kesinlikle bu şekilde veya bahsettiğiniz yöntemin türevleriyle çocuğunuza yaklaşmayınız. zaten tek ebeveyni sizsiziniz ve yalnız hissediyor kendini. siz de ona böyle davranırsanız kaybolmasına sebep olursunuz. geri dönüşümü olmayan hasarlar verebilirsiniz. mastürbasyon bu yaşta gayet normaldir. ancak çocuğunuzun sağlığı için sünnet işini bir an önce yaptırmalısınız. acısı konusunda doktorların onu ikna etmesine izin verin. kendiniz halletmeye çalışmak yerine yardım almanızı tavsiye ederim. ergen bir erkek çocuğunu baba olmadan büyütmek sizi de yoruyor olabilir. kendinize ve oğlunuza daha iyi yardımcı olmak için yardım almaktan çekinmeyin.

22 Haziran 2014 18:28
Uzm. Psk. İrem Altan
Uzm. Psk. İrem Altan Psikoloji

Yazar toplam 21 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Alerji ilacı bağımlılığı Uzm. Psk. İrem Altan
BİPOLAR BOZUKLUK Uzm. Psk. İrem Altan
Sınav yardımı Uzm. Psk. İrem Altan
Gerginlik. Uzm. Psk. İrem Altan
Panik atak/kaygı bozukluğu Uzm. Psk. İrem Altan
Psikoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Psk. Rıdvan İdiz
Psk. Rıdvan İdiz Psikoloji
Psk. Ayça Turan
Psk. Ayça Turan Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube