DE
Soru Sahibi
31 Mayıs 2017 17:40

sol böbrek

oğlum 3,5 aylık anne karnında sol böbreğinde bir büyümesi vardı. çektirdiğimiz ultrasonların sonuçlarına göre voiding çektirdik ve temiz çıktı. elimde 5-6 tane ultrason sonucu var ben size en son 15 gün önce çektirdiğimiz sonucu yolluyorum hocam. Bu arada oğlum 3. kere iye oldu. şuan antibiyotik şurup kullanıyor. iye için sadece antibiyotik şurup kullanıyoruz. 10 gün içmemiz söylendi. koruyucu kullanmadık hiç. oğlumun sağlığıda yerinde çok şükür. her hangi bir belirtisi yok. ultrason sonucumuz da sağ böbrek normal lokalizasyonda olup boyutları 54 mm ve PK:9 mm dir. Parankim ekojenitesi olagandır. Pelvikaliksiyel yapıları normaldir. sol böbrek normal lokalizasyonda olup boyutları 55 mm ve PK: 6 mm dir. Parankim ekojenitesi olağandır. Pelvikaliksiyel yapılarında GR 2-3 ektazi izlendi. Renal pelvis çapı 10 mm dir. Mesane duvar kalınlığı olağandır. İntra-lüminal sonopatoloji saptanmamıştır. son ultrasonu bu şekilde hocam. Çocuk nefrolojisine gidiyoruz. bu ay sintigrafi çekicekler.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. F. Lale Sever
Prof. Dr. F. Lale Sever
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Nefrolojisi

Erkan Bey, Oğlunuzda önemli bir problem görünmüyor. Ancak bir süre daha izlenmesi gerekir. Çocuk Nefrolojisinde izlenmesi uygundur. Selamlarımla. Dr. Lale Sever

1 Haziran 2017 00:20
DE
Soru Sahibi

merhaba hocamdün oğlumu özel bir hastaneye götürdüm. ultrason çekildi. sonucu aynen yazıyorum. sağ böbrek konum kontu ve boyutları (52x20x21mm) tabidir. parankim ekosu tabi olup kalınlığı (7,1mm) normal sınırlardadır. korteks ve medulla ayrımı yapılabilmektedir. pelvikaliksiyel dilatasyon ya da kalkül saptanmamıştır. sol böbrek konum kontu ve boyutları (60x23x21mm) tabidir. parenkim ekosu tabii olup kalınlığı (7,0mm) normal sınırdadır. korteks ve medulla ayrımı yapılabilmektedir. pelvikaliksiyel sistemde grade II dilatasyon mevcut olup renal pelvis AP çapı ortalama 8,5mm.dir sol üreter dilate ve kıvrımlı gorunumde olup izlenebilen proksimal segmentte üreter çapı 8mm.dir distal segment ve mesane girimi net olarak değerlendirilememiştir. bilateral böbrek parenkiminde kistik yada solid lezyon izlenmemiştir. bilateral perirenal alanda serbest yada loküle sıvı izlenmemiştir. mesane konturları, duvar kalınlığı ve lümen içi eko yapısı tabiidir. Sonu.: sol böbrekte Grade II pelvikaliektazi (renal pelvis 8,mm.) ve üreteral dilatasyon (distal uç ve mesane ilişkisi belirlenemedi.) son ultrasonu budur hocam. Cerrahpaşa ya gideceğiz üniversite hastanesinin takip etmesini istiyoruz. içimiz hiç rahat değil çok sıkıntılı bir durummu hocam.

7 Haziran 2017 14:20
Prof. Dr. F. Lale Sever
Prof. Dr. F. Lale Sever
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Nefrolojisi

Erkan Bey, Cerrahpaşa' ya başvurmanız ve orada izlenmeniz uygun olur. Selamlarımla.

16 Haziran 2017 09:39
Prof. Dr. F. Lale Sever
Prof. Dr. F. Lale Sever Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Nefrolojisi

Yazar toplam 152 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Çocuk nefrolojisi Prof. Dr. F. Lale Sever
Böbrek ve diyabet Prof. Dr. F. Lale Sever
Hsp tanisi kondu idrar protein atiyor Prof. Dr. F. Lale Sever
Kardem fmf mi Prof. Dr. F. Lale Sever
Böbrek büyümesi Prof. Dr. F. Lale Sever
Çocuk Nefrolojisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Nurdan KURAL
Prof. Dr. Nurdan KURAL Çocuk Nefrolojisi
Doç. Dr. Hale Sakallı
Doç. Dr. Hale Sakallı Çocuk Nefrolojisi
Prof. Dr. Zübeyde Gündüz
Prof. Dr. Zübeyde Gündüz Çocuk Nefrolojisi
Prof. Dr. Zelal Ekinci
Prof. Dr. Zelal Ekinci Çocuk Nefrolojisi
Prof. Dr. Ayşe Balat
Prof. Dr. Ayşe Balat Çocuk Nefrolojisi
Facebook Twitter Instagram Youtube