SS
Soru Sahibi
15 Ocak 2019 11:10

Sedimantasyon yüksekliği ve sırt ağrısı

Merhaba, Annemin Eylül ayı kan değerlerinde 2 saatlik sedimantasyon değeri 83 çıktı. Kreatinin ve diğer tüm hemogram değeleri, idrar tahlili normal. Dahiliye doktoru, diğer tüm değerleri normal olduğu için üstünde durmadı. Bu aralar annemin ara sıra oluşan sırt ve bel ağrıları var. Endişelenmeli miyiz?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

İki saatlik sedimantasyon değerinin bizim için herhangi bir değeri yok. Bir saatlik sedimantasyon kaç? Doktor bütün değerleri normal bulduysa önemli bir şey yok bence de ama en azından bir saatlik değeri bir öğreneyim sizden.

15 Ocak 2019 16:13
SS
Soru Sahibi

Merhaba İzzet bey, Annem aralık 2017de çok şiddetli zona hastalığı geçirdi. Hala yara izleri var ve arada kaşınıyor. Aynı zamanda tiroit hastası, her 6 ayda bir düzenli olarak doktora gidiyor, tiroitleri az çalışıyor. Temmuzda kan tahlili yaptırdığımızda 1 saatlk sedimantasyonu 50 civarı çıkmıştı yine tüm değerleri temizdi, doktor Eylülde tekrar istedi. 1 saatlik sedimantasyonu 54 çıktı yine ama tüm değerler normal olduğu için çok önem vermedi. Bu aralar ara sıra sırt ve bel ağrıları başladığı için endişelendim açıkçası. Ona kalırsa her cuma ağır sırt çantası taşıdığı için arada sırtı ağrıyor. Çok teşekkürler.

16 Ocak 2019 08:50
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Her ne kadar bazı insanlarda herhangi bir sorun olmadan yüksek sedimantasyon bulgusuna rastlanırsa da, bu yüksekliği bir şekilde açıklamak gerektiğini düşünenlerdenim. Bir romatoloji uzmanına gidin ki iltihaplı romatizmal ve otoimmün hastalıkları ayrıntılı olarak gözden geçirsin

17 Ocak 2019 14:24
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 2595 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tükürük bezi biyopsisi Prof. Dr. İzzet Fresko
Tahlil sonuçları Prof. Dr. İzzet Fresko
Eritema nodozum Prof. Dr. İzzet Fresko
Fmf hastalığı Prof. Dr. İzzet Fresko
Ankilozan spondilit Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube