Soru Sahibi
31 Temmuz 2015 08:37

saç dökülmesi

merhabalar.Henüz 23 yaşında olmama rağmen erken saç beyazlaması nedeni ile saçlarımı 2 kere üst üste boyadım ve yaklaşık 2 aydır saç dökülmesi sorunu yaşıyorum.Özellikle tepe kısmında saç dökülmesi var.Saçlarım çok kırılgan ve kolayca kopuyor.Elimi saçıma her atışımda mutlaka birkaç tel saç geliyor.Bu durum geçici midir,tıbbi müdahale için biraz daha beklemeli miyim,tavsiyeleriniz nelerdir?İlginiz için teşekkürler.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)

Mutlaka muayene olun tahlil gerekebilir tedavi planlanabilir.

3 Ağustos 2015 11:47
Soru Sahibi

bugün cildiye uzmanına muayene oldum ve yoğun kepeklenme ve pullanma var dedi ve konazol şampuan,betasalic losyon,psovate losyon,çinko hapı ve maxact şampuan verdi ilaçların prospektüsünü okuduğumda özellikle seboreik dermatit hastalığına iyi geldiğini gördüm acaba bu ilaçlar sorunuma çözüm olur mu dökülen saçlarım yeniden çıkar mı bir de sizin değerli fikrinizi almak istedim ilginize tekrar teşekkürler

3 Ağustos 2015 15:43

Mutlaka faydalanırsınız lütfen tedaviye başlayın ayrıca saçlar çok seyrekse saç çoğaltıcı olarak topikal minoksidil içeren eczane ürünü ilacı doktorunuzun da onayını alarak kulanabilirsiniz.

7 Ağustos 2015 09:56
Soru Sahibi

Bugün tekrar muayene oldum ve erkek tipi dökülme varmış minoxil verdi doktor 3 ay günde 2 kez 5 er fıs kullanmamı söyledi yalnız başlangıçta saç döküyormuş sanırım acaba bu tedavi uygun mudur sizin öneriniz nedir kan tahlillerim normal çıktı bu arada.

24 Ağustos 2015 18:02

Evet en az 6 ay kullanıp 2yıla kadar devam etmezseniz dökülme yapabilir.

25 Ağustos 2015 13:49
Soru Sahibi

denize girmek seboreik dermatite iyi gelir mi?Ayrıca bu hastalığın bağırsak mantarlarından kaynaklandığı söyleniyor bu konuda bilginiz var mı ya da hangi branştan bilgi alabilirim.Ayrıca saç dökülmesi için de mezoterapi yaptırıyorum 2 seansım bitti ve 15 gün önce başladım seanslara.Acaba ne zaman sonuç almaya başlarım saçımda bi canlanma var ama dökülme azalmadı

11 Eylül 2015 19:53

Güneş ışığı Seboreik Dermatit'e iyi gelebilir. Barsak florasındaki değişiklikler birçok hastalığın sebebinde rol alabilir. Bunu için sağlıklı olmak adına barsak florasını düzenleyici rolü olabilecek kefir sabah akşam bir bardak çok faydalı olacaktır. Mezoterapi için en az 3. ayda faydalanıp faydalanmadığınızı anlarsınız.

14 Eylül 2015 11:35
Uzm. Dr. Sevil Özdöl
Uzm. Dr. Sevil Özdöl Dermatoloji

Yazar toplam 304 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
vitiligo hastalıgı Uzm. Dr. Sevil Özdöl
Ciltte yara Uzm. Dr. Sevil Özdöl
Ben aldirma Uzm. Dr. Sevil Özdöl
seboreik dermatit Uzm. Dr. Sevil Özdöl
zoretanin ile ilgili Uzm. Dr. Sevil Özdöl
Dermatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Elif Gökçe
Uzm. Dr. Elif Gökçe Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube