KA
Soru Sahibi
7 Ekim 2013 11:17

Saç dökülmesi için kan tahlili yaptırdım cildiyeden demirim eksik çıktı.

Merhaba Hocam; Saçım ön taraflarında dökülme olduğu için cildiyeye kan tahlili yaptırdım.Tiroid,hemogram ve demir tahlili istedi.demir refarans aralığı *** *** **mikrog/dl imiş benim sonucum 36 çıkmış.Birde Ferritin refarans aralığı 21,8-275 aralığında olması gerekirken ferritinim 18.94ng/ml çıkmış.Yaşım 21 ve çok gencim benim kansızlık türüm nedir demir eksikliği anemisimi oluyor? Tedavisi ve kullanmam gereken ilaçlar nelerdir hocam cildiye doktorum sadece ferro sanol duodenal 20 kapsül yazdı.1 kutu.Bu sizce yeterlimi yardımcı olursanız sevinirim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Kadri Yamaç
Prof. Dr. Kadri Yamaç
Dahiliye - İç Hastalıkları , Hematoloji

Merhaba, Demir eksikliği tespit edilince tedavi kadar önemli olan konu neden bunun olduğudur. Kadınlarda demir eksikliğini sık görüyoruz, ama erkekte demir eksikse mutlaka araştırma yapmak gerekir. Size önerilen ilaç uygun, ama yazdığım gibi neden demir eksik sorusu için bir Hematoloji uzmanıyla yüz yüze temas kurun. Burada tahmine dayalı bir şey yazamam. Geçmiş olsun.

7 Ekim 2013 11:20
KA
Soru Sahibi

Hocam ben 10 yıldır kalın bağırsağımdan ülseratif kolit hastasıyım yani bir kanamam mevcut hastalığım sürekli olduğu için bundan mı kaynaklanıyor.doktorun verdiği bana yeterli gelirmi ne kadar süre ve nasıl günde kaç kez alırsam normal değerlere döner demirim.

7 Ekim 2013 11:33
Prof. Dr. Kadri Yamaç
Prof. Dr. Kadri Yamaç
Dahiliye - İç Hastalıkları , Hematoloji

Merhaba, Ülseratif kolit hastalarında ağzıdan demir tedavisi sorun yaratabilir. Sizin tedavinizi ve diğer soruları sizi görüp değerlendirmek isterim. Geçmiş olsun.

7 Ekim 2013 11:36
Prof. Dr. Kadri Yamaç
Prof. Dr. Kadri Yamaç Dahiliye - İç Hastalıkları , Hematoloji

Yazar toplam 4544 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
ferritin kan bağışı Prof. Dr. Kadri Yamaç
Plt düşüklüğü hk Prof. Dr. Kadri Yamaç
Lenfoma Tanısı Prof. Dr. Kadri Yamaç
Morluklar ve halsizlik Prof. Dr. Kadri Yamaç
Hematoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube