ke
Soru Sahibi
18 Aralık 2023 11:35

ritm bozukluğu

merhaba; elektrokardiyografi sonucum da ekteki sonuc vardır. GÖRSEL EF:%*** *** ** MY MİN AY 1 TY PAB:25 Bu sonuç kalp ritim bozukluğu; ya da herhangi bir kalp hastalığı belirtisi midir? Önceden yüksek tansiyon hastasıydım; şimdi sürekli tansiyonun düşüyor. Bilgi verir misiniz? Kayserideyim muayenenize gelmek istiyorum( YAŞ 68)

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Ebru hanım, belirttiğiniz sonuçlar genel olarak iyi, EKG kaydınızı görmeden ritim bozukluğu hakkında yorum yapılamaz ancak aktif bir şikayetiniz varsa EKG, EKO ve laboratuvar sonuçlarınızla genel bir değerlendirme yapmak gerekir.

29 Aralık 2023 10:49
ke
Soru Sahibi

Merhaba; şehir hastanesi sintigrafi sonuçlarım ektedir. Görüş ve önerilrinizi alabilirmiyin. Tansiyon düşmesi şikayetim; Myokardial iskemi (?) öntanısıyla gelen hastaya 0.56 mg/kg Adenozin'in IV infüzyonun takiben 3. dakikada 15 mCi Tc99m-MIBI enjekte edildikten 3. dakika sonra farmakolojik stres sonlandırılıp 45 dakika sonra LEHR kolimatör kullanılarak farmakolojik stress myokard perfüzyon GATED SPECT görüntüleme yapılmıştır. Farklı günde 15 mCi Tc-99m MIBI'nin IV olarak verilmesinden 45 dakika sonra LEHR kollimatörle rest (istirahat) myokard perfüzyon GATED SPECT görüntüleri alınmıştır. Stress ve rest supine görüntüleri vizuel ve kantitatif (Bull's eye) olarak birlikte değerlendirildiğinde; Sol ventrikül normal boyutlarda izlenmektedir. Stress görüntülerde inferior duvarda izlenen hipoperfüzyonun rest görüntülerde büyük oranda düzeldiği dikkati çekmekte olup bu görünüm iskemi ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir (SDS:5 ). Ayrıca stress ve rest imajlarda orta ve apekse yakın anterior duvarda izlenen hipoperfüzyonun rest imajlarda aktivite ile belirgin olarak dolmadığı dikkati çekmektedir (atenüasyon?, nontransmural enfarkt? ). Sol ventriküle ait diğer duvarlarda aktivite tutulumu beklenen düzeyde olup iskemi/enfarkt lehine yorumlanabilecek patolojik perfüzyon dağılımı gözlenmemiştir. GATED SPECT görüntülerinin Cedars programı kullanılarak yapılan değerlendirmesinde; duvar hareketleri normal olup; sol ventrikül Stres EF'si %52, EDV 91 ml, ESV 44 ml olarak hesaplanmıştır. Sonuç ve Öneriler -İnferior duvarda iskemi; orta ve apekse yakın anterior duvarda sabit hipoperfüzyon (atenüasyon?, nontransmural enfarkt?) bulguları ile uyumlu myokardiyal perfüzyon dağılımı gösteren stress-rest myokard perfüzyon GATED SPECT çalışması.

7 Şubat 2024 10:02

Sintigrafi sonucunuz damar tıkanıklığı lehine yorumlanmış bu durumda anjiyo olmanız gerekir. Hastanemizde olmak isterseniz yardımcı oluruz.

7 Şubat 2024 15:35
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin Kardiyoloji

Yazar toplam 80 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kalp Krizi Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Hocam Yorumlar mısınız bana garip geldi biraz Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
DİDERAL İLAÇ Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Eko sonucu Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Sürekli Çarpıntı Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube