aa
Soru Sahibi
14 Mayıs 2016 14:05

renal kist

Merhaba hocam. Yaklaşık 2 ay önce göğüs kafesi orta ve sol altında karın ve kasıklara doğru inen şiddetli ve sürekli ağrı şikayetiyle(tabi bu ağrılarıma mide ağrısı ve mide bulantısı da eşlik ediyordu) hastaneye başvurdum.yapılan tomografi ve ultrason neticesinde pankreas kuyruk kesiminde 22x17 mm boyutunda kistik leyon saptandı. geçmeyen ağrılarıma sırt ağrıları da eşlik etmeye başlayınca endoskopik ultrasongrafi yapıldı.ben pankereas ile ilgili sonuç beklerken eus sonucum şöyle: pankreas kuyruk inferior da 22 mm çapında anekoik ve düzgün sınırlı lezyonun renal kökenli olduğu düşünüldü. bu süreçte sürekli ve belli periyotlarla şiddetlenen ağrılarım nedeniyle çok kez acilde damar yolundan aneljezik ilaçlar verildi. Bu önemli bir durum mu ve ne yapmamı önerirsiniz? (Renal kist dendikten sonra kan sonuçlarıma yeniden baktığımda üre ve ürik asit değerleri olması gerekenden düşük seviyelerde.)

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Bu sonuca göre ne önerildi?

16 Mayıs 2016 08:56
aa
Soru Sahibi

Ağrılarım şiddetli olduğu için eus yapılmadan önceki süreçte pankreas için kreon *** *** ** ve spasmomen verildi.O ilaçlar bi hafta ağrıları kesti fakat 1 haftanını sonunda yine acillik olunca baska bir gastroentreloji uzmanına gittim. o da voltaren ve tranko-buskas verdi aynı şekilde onlarda anca 1 hafta idare etti beni.Yani şöyle bir süreç yaşadım o zamanlar verilen bütün ilaçlar 1er hafta ağrılarımı dindirdi. Eus dan sonra gittiğim gastroenteroloji uzmanı artık bizim yapacağımız birşey yok üroloji ve algoloji uzmanlarıyla görüşmem gerektiği söyledi. Bunların yanı sıra ben aynı zamanda FMF hastasıyım.Ağrılarım bu hastalıktan mı kistten dolayı mı bu kadar şiddetli bilemiyorum.Ya da şöyle bir soru sormak istiyorum .böbreğimdeki kist FMF atağını tetikler mi?

16 Mayıs 2016 11:11

Burda yazılana göre böbrekteki kist hiç bir sorun oluşturmayacak türden. FMF atağını da tetiklemez. Sorununu açıklayacak bir ürolojik problem yok gibi duruyor.

16 Mayıs 2016 13:34
aa
Soru Sahibi

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim sorularıma kısa sürede yanıt verdiğiniz için. Dahiliye uzmanınım 2 önce yaptırdığı Üst abdomen ve pelvik BT sonucumu yazmak istiyorum. Doktora gidene kadar sonucumla ilgili beni aydınatabilirseniz çok sevinirim. Sonuç şöyle: Her iki böbrek loalizasyonları ve boyutları normaldir.Konturları düzgündür. Parenkim kalınlığı normal sınırlarda ve parankim dansitesi homojendir. Pelvikaliseal sistem normal genişliktedir. Sol sürrenal gland gövde ve lateral bacağı komşuluğu düzeyinde splenik arter vene doğru uzanım gösteren vasküler yapılardan sınırları ayırt edilemeyen 30x20 mm boyutlarında düzgün sınırlı hipodens dansitesi 4 ile 30 HU arasında değişen komplike kistik lezyon mevcuttur. Sürrenal lokalizasyonda yerleşimlidir. Ancak komşuluğundaki vasküler yapılardan da sınırları ayırt edilememktedir. MR incelemesi önerilir. Pankreas kaput ,korpus ve kuyruğu normal kalınlıkta ve dansitesi homojendir. İntrapankreatik kitlesel lezyon saptanmamıştır.Peripankreatik yağlı dokular açıktır.

20 Mayıs 2016 00:00

MR çekilmesi gerekiyor bu sonuca göre

20 Mayıs 2016 09:24
Prof. Dr. Mustafa Burak Hoşcan
Prof. Dr. Mustafa Burak Hoşcan Üroloji

Yazar toplam 1758 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Poliraktin yüksekliği Prof. Dr. Mustafa Burak Hoşcan
Peniste deri incelemesi Prof. Dr. Mustafa Burak Hoşcan
Prostatta kireçlenme Prof. Dr. Mustafa Burak Hoşcan
Penis eğriliği Prof. Dr. Mustafa Burak Hoşcan
Ayakta sertleşme sorunu Prof. Dr. Mustafa Burak Hoşcan
Üroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube