AF
Soru Sahibi
23 Nisan 2021 14:24

Peyronie plağı

Merhaba hocam 25 yaşındayım penisimde plak oluştu ve büyüyor araştırmalarım sonucu bir kaç merkezle iletişime geçtim kimisi eswt plağı küçültür kimisi yok eder kimiside plak boyutu değişmez diyor bunun doğrusu sizce nedir teşekkür ederim.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Geçmiş olsun, öncelikle plak olarak tarif ettiğiniz şeyin gerçekten peyroni plağı olup olmadığını netleştirmek gerekir. Kendiniz bu tanıyı koyduysanız yanlış yoldasınız. Erken dönemde ESWT tedavisi peyroni plaklarını yok edebilecek kadar etkili (tecrübeyle sabit). Size tavsiyem telefon veya internetle bu araştırmayı yapmak yerine, bu tedaviyi yapan bir hekimle yüzyüze görüşmeniz. Hem muayene ve teşhis hem de tedavi için. İyi günler.

24 Nisan 2021 10:19
AF
Soru Sahibi

Teşekkür ederim cevabınız 5 ay önce özel bir hastanede Ürolog tarafından ultrason yapıldı Daha sonra Devlet hastanesindeki bir profesöre yönlendirildm trental colşişin e vitamini ve lifta kullanıyorum ama plak bayağı büyüdü doktorum durumun iyi iyileşeceksin diyor ama sertleşme bozukluğu var lifta 5 mg ile çok az bir sertlik arttı ama yeterince artmadı bu sertleşme bozukluğu da düzelir mi ?

24 Nisan 2021 12:14

Size bir an once ESWT olmanizi tavsiye ederim, gecikmeden

24 Nisan 2021 13:48
AF
Soru Sahibi

Peki hocam bu eswt nin bir standartı var mı mesela bana plağı küçültür diyen doktorla küçültmez diyen doktorun yaptığj işlem aynımıdır.

25 Nisan 2021 10:40

Herkeste qyni etkiyi gostermez, süre önemli, am bizim hastalarımizin neredesyse hepsinde kuculttu, kucultmez diyen hekimin tecrubesi olmayabilir bu konuda

25 Nisan 2021 15:11
Doç. Dr. Haluk Söylemez
Doç. Dr. Haluk Söylemez Üroloji

Yazar toplam 290 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Hocam ultrason sonucum normalmi Doç. Dr. Haluk Söylemez
Sünnet için bilgi Doç. Dr. Haluk Söylemez
böbrek taşı Doç. Dr. Haluk Söylemez
Geçmeyen Testis ve kasık ağrısı Doç. Dr. Haluk Söylemez
Bobrek tas Doç. Dr. Haluk Söylemez
Üroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube