DE
Soru Sahibi
17 Eylül 2021 11:19

Penis Egzema

İyi akşamlar Nuran hanım. Sorum biraz uzun olacak, o yüzden zaman ayırıp okumanızı rica ediyorum. Benim sorunum şu ki, ilk başlarda, bebek yağı ile mastürbasyon yapmam ve sonrasında, penisimin baş kısmında yanma ile başladı. O an soğuk suya tuttum vs. Ertesi gün, bu sefer de sabunla yaparken yine yanma oldu ve yine soğuk suya tuttum ve ürolojiye gittim. Doktor, bir şey gözükmüyor dedi. Sonra dermatolojiye gittim. Bana, yanlış hatırlamıyorsam medacassol isminde bir merhem ve yanında da bir krem yazdı. Bu kremler de yanma oluşturdu ve böyle böyle derken, normal hayatımda da yanmalar ve bir iki kez de olsa penis üstünde morarmalar, çok rahatsız edici olmasa da devam etti. Böyle böyle derken, aradan yaklaşık 1,5 ay geçti ve ben, sonunda akıl ederek, yünlü kapri giymeyi bıraktım ve fark ettim ki yanmalar azaldı. En son gittiğim dermatolog, medacassol merhemin alerji yapmış olabileceğini söyledi. Kendisi, egzama teşhisi koydu(herhangi bir kaşınma veya döküntü olmamasına rağmen) ve özel reçete hazırladı (Advantan m losyon - Dexrojin krem - Gliserin 1 gram) ve sabah akşam sürmemi söyledi. Soruma gelecek olursak hocam, 1.'si, penisim erekte olduğu zaman da, normal zamanda da, penisimin mantar bölgesindeki derinin bir kısmında, dokununca vs. normal dokunma hissi var; fakat Mast. yaparken zevk alamıyorum nedense ve bazen de(belki sadece bana öyle geliyor ve normal bir şeydir; fakat kızarıklık var gibi) 2.'si, zevk alamadığım bölgedeki deri, ereksiyon halinde iken, ışığı yansıtabilecek kadar gergin oluyor ve ereksiyon bittiğğinde ise bir süre acıyor. Sizce bu iki sorunumun tedavisi var mıdır? Doktorum, Cuma günü tekrar muyaneye gitmemi söyledi ve ben de gideceğim zaten; fakat yine de sizin de fikrinizi almak istedim. İyi akşamlar dilerim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Sayın ilgili, Görmeden birşey söylemem mümkün değil.Fakat sorununuz bir hastalık cibi görünmüyor. Bir kere daha bir uroloğa gitmenizi öneririm. Sağlıklar.Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu ( Cildiye Müt.)

17 Eylül 2021 15:13
DE
Soru Sahibi

Çok teşekkkür derim Nuran hanım. Her ne kadar sormaktan utansam da, bu konu ile bağlantılı olarak bir sorum daha olacak çünkü benim için biraz öenmli. Penisimin baş kısmının bir bölümünü, zamanında yaptığım hatalı mastürbasyınlar yüzünden olsa gerek, tıpkı açık yaranın kapandıktan sonra, oradaki deriyi hissedebilip, ama gıdıklanma veya haz alma gibi hisleri alamadığımız gibi; ben de o bölgeyi dokununca hissedebiliiyorum; fakat mast sırasında vs. zevk alamıyorum hocam. Oranın (her ne kadar sanmasam da)krem veya ameliyat vs ile yeniden his kazanması mümkün mü acaba? Şimdiden bilgisini de vereyim, herhangi bir kanama veya yara vs olmadı. Soru için şimdiden özür dilerim; fakat dediğim gibi benim için biraz önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

19 Eylül 2021 14:47

Sayın ilgili, Şikayetiniz daha ziyade ürolojiyi ilgilendiriyor. Sağlıklar.

23 Eylül 2021 18:21
Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu Dermatoloji

Yazar toplam 10248 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Cildiye Biyopsi sonucu Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Pemfigus suphesi Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
cilt kuruluğu Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Ayak siğili Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Vitiligo için ne yapmalıyım Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Dermatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Elif Gökçe
Uzm. Dr. Elif Gökçe Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube