DH
Soru Sahibi
21 Nisan 2021 15:57

Oral Minoxidil ve Sağlık Sorunları

Merhaba hocam.Yaklaşık 4 aydır androgenetik alopesi için 10 mg oral minoxidil kullanıyorum.Son 2 aya kadar bir sıkıntım yoktu ama son 2 aydır nabzın dakikada 80 civarında atması,devam eden göğüs ağrıları ve özellikle de yatarken başlayan nefes darlığı gibi problemler yaşamaya başladım.Bu ilacın kalp krizi,kalp yetmezliği ya da kardiyolojik sebepli ciddi bir probleme yol açma ihtimali var mı acaba ? Geçen ay ekg ve ekokardiyografi yapıldı sonuçlar normal çıktı ancak nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetleri ilaçla birlikte başladı ve bir de vücudumun su tuttuğunu hissediyorum.Bacaklarda vs. ağrı var ve ayak bileklerde biraz sertlik.Sizce bu yan etkiler su tutulumu ile ilişkili olabilir mi ?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Hasan Bey, Bahsettiğiniz yan etkiler minoksidil kullanımının yan etkileri içerisinde var. EKG ve ekokardiyografi sonucu normal çıksanız da ilaca bağlı bu şikayetleri yaşıyor olabilirsiniz. Tekrar bir muayene gerekecektir. Geçmiş olsun.

26 Nisan 2021 09:46
DH
Soru Sahibi

Çok teşekkür ederim Hocam.Bir sorum daha olacak izninizle.Ben bu ilacı androgenetik alopesi için kullanıyorum bu pek yaygın bir kullanım değil.Muayene olacağım kardiyoloji uzmanına su atıcı bir diüretik konusunda danışmam doğru olur mu yoksa bu daha fazla tansiyon düşüşüne mi sebep olur çünkü zaten normal tansiyon aralığına sahibim.İnternettten edindiğim bilgiye göre vücutta çok ciddi anlamda su ve sodyum tutan bir ilaç olduğundan bahsediliyor bu doğru mudur ? Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

26 Nisan 2021 18:40

Bu ilacı kullanmanız mecbur mu? Başka alternatifleri doktorunuz ile görüşmelisiniz benim kanaatimce. İdrar söktürücü ile idrar çıkarmaya zorlamanın da kendine göre yan etkileri vardır, kanınızda elektrolit bozukluklarına ve tansiyon düşüklüklerine sebep olabilir. Androjenik alopesi için mümkünse eğer alternatif tedavi seçeneklerine geçmek uygun olabilir.

27 Nisan 2021 08:43
Uzm. Dr. Can Özbek
Uzm. Dr. Can Özbek Kardiyoloji

Yazar toplam 84 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Hangi hastahanedesiniz Uzm. Dr. Can Özbek
Göğüs ağrısı Uzm. Dr. Can Özbek
Kalp pili hakkinda Uzm. Dr. Can Özbek
Dengesizlik tansiyon Uzm. Dr. Can Özbek
Tansiyon panik atak Uzm. Dr. Can Özbek
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube