GE
Soru Sahibi
12 Ocak 2019 02:37

Nefes Darlığı

Merhabalar, 20 yaşında bir erkeğim. Sorum şu: Bir kat merdiven çıksam bile çıktıktan sonra nefes nefese kalıyorum ve kalbim küt küt atıyor. Bu durum birkaç senedir devam ediyor. Hareketsiz bir yaşantım var, spor yapmıyorum. Efor sırasında oluşan nefes darlığından dolayı oturduğum yerden bile kalkasım gelmiyor. Biraz hızlı yürüyünce bile hemen terliyorum. Sigara kullanmıyorum, 15 ay önce bıraktım. Bu belirtiler, 16 yaşında yaptığım epey düşük kalorili bir diyetten sonra ortaya çıktı. Bu diyet, 2.5 - 3 ay sürdü ve 80 kilodan 57 kiloya kadar düştüm. 16 yaşından 19 yaşına kadar günde bir paket sigara kullandım. Bir sene önce kardiyoloji doktoruna gittim; eko, ekg ve ritim holter testleri yapıldı. Doktor bir sorun olmadığını söyledi. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Bir sorun elbette var, ama bahsettiğiniz testlerle anlaşılamaz. Bu sorunun içinde hızlı kilo kaybı ve kas yıkımı sonucu belki iskelet kasları ve hatta kalp dokusundaki mikro bozulmaların, egzersiz eksikliği sebebiyle kalan kasların tembelleşmesinin, belki B12, D vitamini ve pek çok mineral ekskliğinin rolü var. Bunların ele alınmasıyla ve düzenli egzersizle kondisyon ve kas dokunuzu yeniden geri kazanmanız lazım. Sağlık ve esenlikle.. www.sinancoskunturan.com

12 Ocak 2019 09:58
GE
Soru Sahibi

Tekrar merhaba, önceki mesajımda belirtmeyi unuttum, benim 3-4 yıldır kontrol altında olmayan insülin direncim var.(Açlık insülin: 16) Ben de geçen sene öğrendim. Hareketsiz yaşam, insülin direnci, ve 3 sene kadar günde bir paket sigara kullanımı bende genç yaşta koroner arter hastalığına yol açmış olup, şikayetlerimin nedeni olabilir mi sizce?

10 Şubat 2019 13:30

Uzak ihtimal

10 Şubat 2019 14:01
Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan Kardiyoloji

Yazar toplam 5664 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Nefes darlığı ve göğüs ağrısı Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Perikardit myokardit Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Göğüs ortasında ağrı Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Orta dereceli mitral kapak yetersizliği Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Kalp yetmezliği Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube