ŞG
Soru Sahibi
6 Eylül 2021 15:41

Mide patoloji sonucu

Ben 24 yaşındayim. Mide biyopsi ve patoloji sonucumu lütfen yorumlayabilir misiniz? Bir de patoloji sonucumdaki T 3P1K ne anlama geliyor?Lütfen açıklayabilir misiniz?Şimdiden teşekkür ederim. Biyopsi sonucum: Özofagus: Lümeni,mukoza rengi ve görünümü normal. Özofogastrik mukozal bileşke normal. Mide: Fundusta mukoza rengi ve görünümü normal.  Korpusta mukoza hiperemikti ve yer yer noktasal erozyon alanlari izlendi. Mide angulusu normal görünumdeydi. Antrumda mukoza benekli ve hiperemik görünümdeydi. Pilor görünümü ve fonksiyonları normaldi. Doudenum: Bulbus hiperemik ve ödemliydi yaygın aftöz ülserler izlendi. Kalan duodenum kısmı normal görünümde. Tanı: Eroziv Pangastrit ve Eroziv Bulbit Mide patoloji sonucum: Makroskopi: En büyüğü 0.5 cm uzun çapta, en küçüğü 0.2 cm çapta kirli beyaz renkte 3 adet mukozal dokudur. T 3P1K Tanı: Ödemli antum ve korpus mukozası. Helikobakter Pilori(-) , mide endoskopik biyopsi. -İntestinal metaplazi ve atrofi saptanmadı. Histokimyasal çalışmalar: Warthin Starry

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Endoskopik olarak eroziv pangastrit ve duodenit tanısı var,ancak patolojik tetkik normal mide tanısı var,bence önemli olan patolojik tanı(mideden alınan parçanın tetkiki)dır. T3P1K ilk defa gördüm,böyle bir tanı bilmiyorum,belki de bir jargon olabilir,bunu hekiminize sorun lütfen.

6 Eylül 2021 16:51
ŞG
Soru Sahibi

Acaba patolojide en büyüğü 0.5 cm uzun çapta, en küçüğü 0.2 cm çapta kirli beyaz renkte 3 adet mukozal dokudur diyerek ne demek istiyor? Kötü bir hücreden veya kötü bir duruma neden olma ihtimali olup takip edilmesi gereken bir durumum mu var acaba?Bilgilendirebilir misiniz?Teşekkür ederim.

7 Eylül 2021 00:38
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Hayır,bu mideden alınan parçanın büyüklüğünü belirtiyor,burada kötü birşey yok. Patoloji raporuna göre,esas olan da bu,sizin midenizde kötü bir hastalık yok,endişelenecek bir durum yok,hatta bu patoloji raporuna göre ben olsam size ilaç dahi yazmam ama şikayetlerinize uygun ilaç verilebilir,geçmiş olsun.

7 Eylül 2021 05:53
ŞG
Soru Sahibi

Boğazımda sürekli akıntı tarzında birikim oluyor ve çok fazla olduğu için öksürük ihtiyacı duyuyorum ve boğazımı temizlemesem konuşamayacak kadar birikim oluyor. Bu problemim 2 senedir devam ediyor. Göğüs hastalıkları, iç hastalıkları , gastroentoloji bölümlerine gittim. Akciğer filmi ve tomografi çekildi. Alerjik astımdan şüphelenildi. Hormon testi tiroid ve guatr için kan tahlili yapıldi fakat boğazdan film çekilmedi. Boğazdan film çekilmeli mi? Açıkçası 2 senedir doktorların önerdiği bölümlere gittim ve gereken işlemleri yaptirdım çünkü bir problem varsa ilerlemeden çözümlenebilmesi için çabalıyorum fakat 2 senedir astım ilaçları mide ilaçları gibi birçok ilaç yazdı doktorlar ve yazilan ilaclari kullandım fakat boğazımdaki problem geçmedi. Midemde ağrım oluyor ve genelde iğnelenme tarzında ağrım oluyor ve bu da göğüs ağrısı ve nefes darlığına neden oluyor. En çok yaşadığım problem boğazımdaki akıntı tarzındaki problem ve bu problemin midemdeki asitin boğazıma kaçtığı için olduğunu yani boğaz reflüsü olabileceğinı söylemişlerdi ve kronik pangastritimin oldugunu belirtmişlerdi. Eğer midemde problem yoksa endeskopi ile boğazımda olabilecek problemler de incelenmiş oluyor mu? Yoksa ayrı bir işlem mi gerekir? Ben bu durumda boğazımdaki  problemi çözmek için ne yapmaliyım? Sorularımı cevapladığinız için teşekkür ederim.

8 Eylül 2021 01:14
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Endoskopi; yemek borusu,mide kapakçığı ,mide ve 12 parmak barsağı ile ilgili bilgi verir.Reflü ile ilgili bir durum söz konusu değil. Akıntı ile ilgili yakınmalar sinüsite bağlı olabilir,bu durumda size kulak burun boğaz uzmanı yardımcı olabilir,geçmiş olsun.

8 Eylül 2021 05:53
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Yazar toplam 1990 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Mide ve bağırsak Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Kolon kanseri Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Karin agrisi Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Kan testii Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Distal özefagus Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Gastroenteroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Çağatay Ak
Uzm. Dr. Çağatay Ak Gastroenteroloji
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir Gastroenteroloji
Uzm. Dr. Nurettin Çoşkun
Uzm. Dr. Nurettin Çoşkun Gastroenteroloji
Prof. Dr. Erkin Öztaş
Prof. Dr. Erkin Öztaş Gastroenteroloji
Doç. Dr. Bilal Ergül
Doç. Dr. Bilal Ergül Gastroenteroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube