BI
Soru Sahibi
11 Kasım 2017 00:02

MEME VE TUM ABDOMEN USG

BILATERAL MEME USG Merhaba hocam, 26 yasinda hipotiroidi hastasiyim. “Her iki meme glanduler parankimi ekojen izlenmektedir. Duktal duzensiz genisleme saptanmamistir. Sol memede 4.6x3.1 mm ve 12x3.6 mm boyutunda (TxAP) buyuk olani hafif lobule konturlu, RDUS incelemede internal hafif vaskularite gosteren, hipoekoik yapida lezyonlar izlendi.(fibroadenom?) Her iki memede bir kac adet caplari 4mm den kucuk kistik gorunumler var.” Bunlara ek olarak 10mm capinda aksesuar dalak ile uyumlu gorunum ve “uterusta 30x26mm nispeten duzgun sinirli,peritoneal yuzeyde kabariklik olusturup belirgin sekilde extrauterin uzanim gosteren hipoekoik-heterojen lezyon saptandi(pedinkule subseroz uterin fibroid?)” Ne dusunuyorsunuz biyopsi onerir misiniz? Cok tesekkurler iyi calismalar hocam.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Geçmiş olsun, 26 yaşında ve fibroadenom tanısı konulmuş bir hanımefendide bir süre bu lezyonları yeni görüntülemelerle izlemek, oluşabilecek değişikliklere göre de bir karar vermek doğru olacaktır, sağlık dileklerimle..

13 Kasım 2017 15:33
BI
Soru Sahibi

Çok tesekkür ederim. Peki bu yasta LDL kolesterolumun 150 mg/dl, Total kolesterolumun 204mg/dl cikmasi normal mi? Yogurt ve peynir disinda hayvansal hicbir gida tüketmiyorum üstelik. HDL ise 43mg/dl. Spor ile dusurebilir miyim ilac kullanmak istemiyorum. Degerli vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkürler, iyi aksamlar.

14 Kasım 2017 00:53

Bence metabolizma ile uğraşan bir iç hastalıkları uzmanı size yardım edebilecektir, sağlıkla...

14 Kasım 2017 17:20
Prof. Dr. Tarık Akçal
Prof. Dr. Tarık Akçal Genel Cerrahi

Yazar toplam 587 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Göbek fıtığı Prof. Dr. Tarık Akçal
anal fisur Prof. Dr. Tarık Akçal
Gogus agrisi Prof. Dr. Tarık Akçal
Makat Çatlağı Prof. Dr. Tarık Akçal
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Selçuk Gerger
Op. Dr. Selçuk Gerger Genel Cerrahi
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube