UB
Soru Sahibi
23 Ocak 2016 00:30

KALP KRİZİ

HOCAM MERHABA, YAŞIM 59 KİLOM 79, ALKOL VE SİGARA KULLANMIYORUM.ŞEKER HASTALIĞIM YOK. ANNEM VE BABAM KALP KRİZİNDEN VEFAT ETTİLER. BENİM 24 SAATLİK HOLDER ÖLÇÜMÜNDE TANSİYON DEĞERLERİM ORTALAMA *** *** ** mmhg.KAN TAHLİLİMDE TOTAL KOLESTROL 180, LDL 120, HDL 55 VE TRİGLESRİT 75 DEĞERLERİNDE ÇIKMIŞTIR. KALBİMLE İLGİLİ MYOKARD PERFÜZYON SİNTİGRAFİ RAPORUNDA ; EF %63, EDV 107 ML, ESV 4I ml.OLARAK HESAPLANMIŞ. SONUÇ BÖLÜMÜNDE 'İNFEROSEPTAL BAZALİNDE HAFİF DERECEDE İSKEMİ (HİPOAKTİF GÖRÜNÜM) İBARESİ YER ALMIŞTIR. EKOKARDİYOGRAFİ RAPORUNDA DA; 1)NORMAL SOL VENTRİKÜL SİSTOLİK FONKSİYONU 2)SOL VENTRİKÜL DİASTOLİK DİSFONKSİYONU, 3) AORT VE MİTRAL KAPAKLARDA DEJENERASYON İBARELERİ YER ALMIŞTIR. HOCAM KALP KRİZİ GEÇİRMENİN TANSİYONLA BİR İLİŞKİSİ VARMIDIR? YUKARIDAKİ DEĞERLERİME GÖRE BENİM KALP KRİZİ GEÇİRME RİSKİM NEDİR? CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Sintigrafinizde iskemi çıkmış. Bu da koroner anjiyo yapılması gerektiriyor. Fakat çok ciddi bir kalp sorunu olacağını düşünmüyorum. Geçmiş olsun.

25 Ocak 2016 19:29
UB
Soru Sahibi

teşekkür ederim hocam. " hafif iskemi " ilerideki zaman içerisinde ciddi bir kalp sorununa neden olur mu?ayrıca kroner anjiyonun kasıktan mı yoksa koldan mı yapılmasının tavsiye edersiniz ? saygılarımla ...

26 Ocak 2016 11:07

Hangi damar bölgesi uygunsa ondan yapılmalı.

27 Ocak 2016 12:04
Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar
Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar Kardiyoloji

Yazar toplam 615 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ablasyon sonrası normal doğum Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar
Uyuşma,seğirme ve ck-mb yüksekliği Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar
Sol kapakçık sarkma Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar
Kalpte tekleme Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar
ekstrasistol Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube