KA
Soru Sahibi
30 Kasım 2019 19:26

İMPLANT KEMİK ERİMESİ

Hocam iyi akşamlar.Eşim 3 ay önce üst çene ön 4. dişini çektirdi.3 ay sonra gel implant yapalım dediler.3 ay sonra gittiğimizde kemik erimesi baya fazla buraya implant olmaz dediler.2 doktorla görüştük.Birincisi kemik tozu gibi bir yapay birşey ilave edip 10 ay beklememizi ve kemik oluşumunun olup almadığına bakılacağını söyledi.2. doktor ise ağzı içinden kemik alıp kemik nakli yapacağını söyledi.Sizce bu yöntemlerden hangisini yaptırmamız daha doğru ?Bu şekildeki hastalarda hangi yöntem uygulanıyor?Cevabınız için çok teşekkürler hocam.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Dilek Dalat
Prof. Dr. Dilek Dalat
Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

İyi günler. Herşeyden önce şunu demek isterim. İnsanın kendi dişi en iyi implanttır. Kendi dişinizin yerini hiç bir şey alamaz. Biz dişhekimleri özellikle periodontolog ve endodontistler mümkün olduğunca diş çekimine çok sıcak bakmayız. Endikasyon da en önemli neden tabii. İmplant ı da her vaka da uygulayamayız. Yeterli kemik desteği en önemli şart. Yoksa kemik tozu gibi yardımcı yollara gidilir. Bütün bunların yanı sıra hastanıngenel sağlık durumu, kullandığı ilaçlar gibi faktörler de önemlidir. O nedenle ben size yaptırın veya yaptırmayın diyemem. Sonradan daha da zor ve geri dönüşü olmayan olaylarla da karşılaşabilirsiniz. Bu konunun kesin uzmanı olan bir hekimin size yardımcı olabileceği inancındayım. Sağlıklı iyi günler dilerim.

1 Aralık 2019 11:06
KA
Soru Sahibi

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. ''Sonradan daha da zor ve geri dönüşü olmayan olaylarla da karşılaşabilirsiniz.'' demişsiniz acaba ne kastettiniz yani neler bunlar açarsanız seviniriz.

1 Aralık 2019 15:06
Prof. Dr. Dilek Dalat
Prof. Dr. Dilek Dalat
Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

Başarısızlıkla sonuçlanan olaylar demek istedim. İmplanta veya konulan kemik tozunun yabancı cisim reaksiyonu yapması, implantın tutmaması ve sonunda mali olarak ödenen o kadar masrafın boşa gitmesi gibi. Yapılan her implantın da başarılı olacağı diye bir olay yoktur.

1 Aralık 2019 16:01
Prof. Dr. Dilek Dalat
Prof. Dr. Dilek Dalat Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

Yazar toplam 36 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Diş eti ağrısı Prof. Dr. Dilek Dalat
Dişteki vida ve emar Prof. Dr. Dilek Dalat
İltihaplı diş cekilirmi Prof. Dr. Dilek Dalat
Endodonti (Kanal Tedavisi) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Dt. Selen Nihal SİSLİ
Doç. Dr. Dt. Selen Nihal SİSLİ Endodonti (Kanal Tedavisi)
Dr. Dt. Aslıhan Gülşen
Dr. Dt. Aslıhan Gülşen Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dt. Duygu Mutlu
Uzm. Dt. Duygu Mutlu Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dt. Pınar Açkurt Okutan
Uzm. Dt. Pınar Açkurt Okutan Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dr. Dt. Yeşim Talay
Uzm. Dr. Dt. Yeşim Talay Endodonti (Kanal Tedavisi)
Facebook Twitter Instagram Youtube