DO
Soru Sahibi
18 Nisan 2017 10:31

Hiv şüphesi

Merhaba hocam, en hızlı cevap verip yardımcı olmaya çalışan sizsiniz bu yüzden sizi rahatsız ediyorum. 38gün önce oral biilişkm oldu(yaptırdm). Ayrıca sarılma oldu ve vücudunu öptüm, dudaklarımda çatlaklar vardı. İlişkiden 48 saat sonra göğüs üzerinde kızarıklar gördüm, ama bir iki saatte geçti. Bundan sonra hiv şüphesiyle aşırı stress yapmaya başladım. Yaklaşık 2 hafta boyunca cinsel yönden hiçbir şey hissetmemeye başladım, yani ereksiyon olmadı ve meni ya da sperm olmadı, hatta kısırlaştığımı düşündüm. İlk haftadan başlayarak özellikle kalça ve bacaklarda seyrek sivilceler çıktı-çıkıyor, ama bir tanesi dışında kaşınmıyordu, bastırınca acıyorlar sadece. 3. günden itibaren kol kaslarımda sızlama hissetmeye başladım. 5-30 günler arasında kas eklem ve bel ağrılarım oldu. 1.haftadan sonra dilimde beyazlama oldu, hala devam ediyor ağız içinde de olmaya başladı. İlk haftadan itibaren karın ve göğüs bölgemde bazen ani sancılar olmaya başladı. 4.haftadan sonra gözaltı torbalarında belli olacak kadar şişme ve morluk oldu hala da var. Bunun dışında 4.haftadan itibaren el ayak ve vücudun değişik yerlerinde ani ve 1-2 saat süren ısınma kızarma ve yanmalar olmaya başladı hala da oluyor. 2. haftadan itibaren boğazda ses tellerinin olduğu yerde tıkanıklık hissi oldu bazen ses seviyemi etkileyebiliyor. Bununla aynı zamanda balgam sorunu da başladı ve devam ediyor. Özellikle vücudumdaki kısa süreli dar alanda görülen kızarıklıklar beni korkutuyor. Yine 4.haftada sırayla her iki burun deliğinin iç giriş kısmında uçuk-sivilce oldu ve geçti. En son dün alt dudağımın iç kısmında küçük bir yara gördüm şu anda iyileşti. 17. günde PCR RNA testi yaptırdım sonuç negatif geldi. Ardından 28.günde diğer enfeksiyonları da tarayan ELISA testi yaptım sonuç negatif geldi. 36.günde Vidas Antijen/Antikor testi yaptım bu da negatif geldi. Belirtiler oldukça testlere güvenemiyorm Siz ne düşünüyorsunuz/öneriyorsunuz hocam?

0
5 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (5)
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

İnsan bir kez kuşku bataklığına düşmesin, çırpındıkça batar. Sözünü ettiğiniz belirtilerin HIV ile ilgisi yok. Tamamen sizin kuşkularınızdan kaynaklı. Test sonuçlarınız da güzel.Daha ne istiyorsunuz? Bu konuyu kafanızdan atın. Anlattığınız ilişki ile HIV bulaşma olasılığı zaten çok az. 90. günde anti-HIV testi yaptırın, o da negatif çıkarsa konuyu tamamen kapatın.

18 Nisan 2017 17:11
DO
Soru Sahibi

cevabınız için teşekkürler hocam, ama derideki belirtiler baya korkutmaya başladı. en ufak bir dokunuşta vücut kızarmaya ve morarmaya başlıyor. mesela, yüzümü yıkadıktan sonra yüzüm kısmen morarırcasına kızarıyor ve yarım saatliğine öyle kalıyor. bir hafta önce kan aldırdığım yer de şu anda sararmış durumda ve hala ağrı var, normalde bir gün bile hissetmezdim bu tür yaraları. gözaltı morluğu ve şişliği devam ediyor. dildeki beyazlık artık içyanak kısmında ve üst damakta da var. arka damakta küçük siğil gibi sivilceler var, ağrımıyor ama bazen hafiften irrite ediyor. deri ve ağızdaki bu belirtiler nedeniyle artık test yapmak bile istemiyorm, çünkü artık pozitif olacağına inanıyorum. normalde hastalanmam pek, sadece küçüklüğümden beri migrenim var. deride yanma, kızarıklıklar, döküntüler, sivilceler. ağız ve dildeki belirtiler hiv'in en büyük belirtisiymiş diye okuyunca kafayı yedim resmen. şüpheli temastan önce şu ilacı kullanıyordum. roaccutane 10mg/gün= 5ay boyunca. ve roaccutane 20mg/gün 20 gün boyunca. bu ilacı bir aydır bıraktım. ne soracağımı bilemiyorm, durumum bu ve çok kötü hissediyorm. artık test yapmaktan da korkuyorum. :(

23 Nisan 2017 00:02
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

90. gün testinin sonucuna göre yine görüşelim.

23 Nisan 2017 23:03
DO
Soru Sahibi

hocam merhaba, 3. ayda elisa negatif sonuç. ama belirtiler olarak kas ve eklem ağrıları, yorgunluk var. ayrıca kol-el, ayak ve bacaklarda ani yanmalar oluyor gelip giden. eldeki yanmalar kızarıklıklara neden oluyor 1 gün içinde geçiyor. ayak altları ısınıyor. dahiliyede tüm değerlere bakıldı sadece b12 eksikti igne oldum 5 gün ve normal değere döndü. ama dediğim şikayetlerim hala devam ediyor ve rahatsız ediyor. karşı tarafın hiv positive olduğunu düşünürsek hala risk devam ediyor mu benim için?

12 Haziran 2017 21:59
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Elisa testiniz negatif çıkmış, daha ne istiyorsunuz? Atın artık kafanızdan bu HIV fobisini. Bakın tüm şikayetleriniz nasıl kendiliğinden geçecek.

13 Haziran 2017 00:00
DO
Soru Sahibi

hızlı cevabınız için teşekkürler hocam. inşallah haklısınız. karşı tarafın pozitif olduğunu öğrenmem tabii ki psikolojik olarak etkiledi beni. psikolojik etkenler kas ve eklem ağrılarına neden olabilir belki, ama bahsettiğim yanma ve sürekli ortaya çıkan ödem gibi kızarıklıklar da psikolojik olabilir mi ki? dahiliyeci de bi şeyin yok dedi dermatolog da, ama ağrılarım ve yanma hissi var. 3 ay içinde 28, 53, 73 ve 94. günde elisa negatif, 17.günde Pcr rna negatif, 36.günde hiv duo ab\ag negatif. rahatsızlıklarım olduğu gibi devam ediyor malesef. umarım dediğiniz gibi hiv fobisidir bu. tıpta istisnalar olur ya, ne yapıp ne etsem kendimi o istisnaların dışında tutamıyorum bu rahatsızlıklarım nedeniyle. tekrar teşekkürler. hayırlı ramazanlar...

13 Haziran 2017 01:02
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Psikolojinin bozulması beyni etkiler. Beyin organlara yanlış uyarılarda bulunur. Bu da hormon sisteminin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına yol açar. Ardından da her çeşit rahatsızlıklar çıkmaya başlar.

13 Haziran 2017 18:05
DO
Soru Sahibi

hocam merhaba, 101. gün tekrar elisa oldum. anti hbc igG pozitif (referans değeri negatif) treponema pallidum hemaglütinasyon negatif hbs Ag negatif vdrl-rpr negatif anti hcv negatif anti hbs 1000 (özel referans değerler negatif) anti hiv negatif buradaki değerlere göre pozitif anti hbc igG değeri ne demek? bir de şu ana kadar idrar ya da gaita testi olmadım, şüpheli ilişkiden sonra önerir misiniz bu testleri?

20 Haziran 2017 00:00
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Pozitıf anti HBc hepatit virüsünün vücut (core) antijenine karşı da antikor oluştuğunun kanıtıdır. Bu zaten olması istene durum. Başka test yaptırmanız gereksiz.

20 Haziran 2017 13:16
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Yazar toplam 2122 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
AIDS kolay bulaşır mı Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
elime paslı çivi battı Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
AIDS kolay bulaşır mı Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
kuduz asisini iki dozda birakmak Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Derya Tunç
Uzm. Dr. Derya Tunç Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Mehmet Fırat
Uzm. Dr. Mehmet Fırat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube