TD
Soru Sahibi
31 Ocak 2015 11:38

Hicbir doktor hastaligimin ne oldugunu soylemiyor .sizce sebebi nedir

Hocam benim mburnum ve tum a?gzimin icinde ici seffaf su kabarcigi oluyor.4aydir birsuru ilaclar kullandim .gecmiyor ve artik su bile icmek iskence.patoloji sonucu klinik tani.1-pemfigus vulgaris2-aft 3-asiditeye bagli?anlami nedir.drosporin.beta gulikan ve nasal sprey kullandim ama 3 gun sonra drosporini biraktim.cok agir geldigi icin.dis dolgisiyla bunun alakasi varmi acaba bununla basladi cunki.simdiden tesekkurler.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Devrim hanım iyi günler, ağız içi su toplaması, Pemfigus denilen deri hastalığı, büllöz pemfigoid ve bu grup hastalıklarda olur. Bunun yanında Liken, travmatik olaylarda buna neden olabilir. Dolgu veya protez ile liken ve kontakt stomatit meydana gelebilir. Öncelikle ağız içi lezyondan küçük bir deri biyopsisi, sonucuna göre dolgu? sırtınıza yama testi, gerekli kan tetkikleri ile değerlendirilmeli. Hiçbir doktor hastalığımı bana söylemiyor demişsiniz; öncelikle hastalığınızın kesin tanısı konmalı. Üniversite yada eğitim-araştırma hastanesinde dermatoloji bölümüne başvurursanız, bu bahsettiklerimle size tanı konulabilir

2 Şubat 2015 13:33
TD
Soru Sahibi

Hocam merhaba,daha önce size ağız içi yaralarımdan bahsetmiştim ve tavsiyeniz üzerine Medeniyet Ünv.Hastanesi dermatoloji A.B.başkanına mail attım ve sağolsun beni randevusuz hemen aldı.Ancak ağzımda içinde minik sulu kabarcık dışında büyük yaralar yoktu ve dışarda yapılan patoloji sonucunu kabuletmedi, ilaçları kesip yaralar çıkınca randevu almadan gidip oradan pataloji için parça aalınacağını ondan sonra tedaviye başlanacağını söyledi. Bu süreçte ilaç kullanmadım ama şuan bile ağzımın içinde sürekli sanki yanmış gibi acı var.büyük yara oluşmadı hala sert damaklarımda var ama ondanda alamazlar herhalde. benim size asıl sormak istediğim yaklaşık bir kaç aydır dizlerim tamamen morarıyor ,bacaklarımda harita gibi morluklar oluşuyor. 2 haftadan beri de ellerim,kol ve bacaklarımda şişlik ve yer yer morluklar oluşuyor ama ağrı yok.bunların sebebi ne olabilir acaba? kıymetli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

26 Şubat 2015 02:30

Devrim hanım kollajen doku hastalıkları hem ağız yaraları hemde el ve ayakta reynaud sendromu ve livedoid vaskülit yapabilir. Ağızdaki yaraları büllöz hastalıklardan ayırdetmek için mutlak lezyondan biyopssi, lezyon kenarından DIF yapılmalıdır.İvedilikle tetkiklerinizin yapılmasını öneririm.

12 Mart 2015 17:28
TD
Soru Sahibi

Hocam biliyorum sizi çok meşkul ettim,onca yoğunluğunuzun arasında zaman ayırıp değerli görüşünüzü yazmışsınız.inanın bu benim için paha biçilemez bir şey ,çok çok teşekkürler ,keşke burda olsaydınız.SEVGİ VE SAYGILARIMLA...

13 Mart 2015 00:53

Çok geçmiş olsun dileklerimle...

23 Mart 2015 13:15
Uzm. Dr. Hatice Erdem
Uzm. Dr. Hatice Erdem Dermatoloji

Yazar toplam 1567 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Akne Tedavisi Uzm. Dr. Hatice Erdem
Atarax antikolinerjikmidir Uzm. Dr. Hatice Erdem
Saç dökülmesi-kellik Uzm. Dr. Hatice Erdem
İlaç hakkında Uzm. Dr. Hatice Erdem
Dermatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Elif Gökçe
Uzm. Dr. Elif Gökçe Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube