ÇK
Soru Sahibi
25 Aralık 2019 10:46

Gut Hakkında Endişe

Hocam İyi Çalışmalar, yaşım 27 bundan 4 ay önce hastaneye gittiğimde kolesterol, trigliserid ve ürik asit değerlerim yüksek çıktı. Kolesterol 226, trigliserid 366, ürik asit 7.88. Tedavi eden doktorum ileride gut olabilirsin dedi ve gut için herhangi bi tedavi önermedi. Sadece kolesterol için diyet verdi. Elimden geldiği kadar uymaya çalışıyorum. Biraz hastalık konusunda takıntı yaptım nedir bu gut diye ve sonra eklem ağrılarıma anlam vermeye başladım ve sol ayak başparmağımın ekleminde ayakkabı giydiğimde acımayan fakat batan bir kemik var, sol el işaret parmağımda kızarıklık ve hafif ağrı var , sol el bileğimde ara sıra kemiğin olduğu bölgede hafif kızarıklıklar oluyor yanmayla beraber ve 2 saat içinde geçiyor. gittim tekrar ürik asit baktırmaya ve 7.95 olduğunu gördüm ve iyice korkmaya başladım. Her eklem ağrım endişe verir oldu henüz ağrılı, acılı bir atak geçirmedim fakat her an bişey olacak gibi hissediyorum sizce durum nedir hocam gut olsam bile bunun bir tedavisi var mıdır? yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Tarif ettiğiniz gut atağı değil. Şu aşamada yapmanız gereken diyetinize dikkat etmek ve kiloluysanız mümkün olduğu kadar kilo vermek. Günlük hayatınızda mutlaka bir miktar egzersiz koyun. Bu değerlerle ileride gut olacaksınız diye bir şey yok. Kaldı ki olursanız da gayet rahat kontrol edilebilir bir hastalıktır. Şimdiden kendinize gereksiz endişeler yaratmayın.

27 Aralık 2019 19:06
ÇK
Soru Sahibi

Hocam çok teşekkür ederim. Biraz panik yapıyorum çok rahatlatıcı konuştunuz iş hayatınızda ve sosyal hayatınızda başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin.

10 Ocak 2020 02:23
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Geçmiş olsun

10 Ocak 2020 07:04
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 2594 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tükürük bezi biyopsisi Prof. Dr. İzzet Fresko
Tahlil sonuçları Prof. Dr. İzzet Fresko
Eritema nodozum Prof. Dr. İzzet Fresko
Fmf hastalığı Prof. Dr. İzzet Fresko
Ankilozan spondilit Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube