AB
Soru Sahibi
16 Mart 2015 17:57

Dışkıda ve iç çamaşırında sıklıkla görülen kan

Hocam merhaba, öncelikle geçmiş tıp bayramınızı kutlarım. 20 yaşındayım, tahminen 16 şubat haftasında başlayan dışkıdan sonra taharetlenirken tuvalet kağıdında kan görme, sonrasında iç çamaşırında kan görme ve en sonunda da dışkıda kan görmeden sonra 20 şubat tarihinde bir genel cerraha gitmiştim ve yaklaşık 20-30 saniye süren bir makat kontrolü ile bana anal fissür tanısı koymuştu. Stafine pomad ve kortos adlı kremleri günde 1 kere kullanmamı önermişti. Yaklaşık 2-3 hafta düzenli kullandım her gece yatmadan önce, dışkı alışkanlığı da düzelmişti. Zaman zaman kan görsem de bu 3 haftanın sonunda düzelme olmuştu gibi. Geçtiğimiz hafta ufak bir ıkınmadan sonra dışkılamamı yapabildim, dışkıda herhangi bir kan yoktu ancak tuvalet kağıdında yoğun bir kan gördüm. Sonrasında tekrar kontrol ettim kanama yoktu ancak tuvalet kağıdında beni korkutacak derece fazlasıyla kan vardı. Bu gördüğüm kanların hepsi de kırmızı renkliydi bu arada. Sonrasında yine krem tedavisine başladım ancak kanamalar az da olsa devam ediyor. Son 2 gündür dışkımda kırmızılıklar görüyordum. 2 gün önce dışkının ucunda kırmızı bir parça vardı ama bugün az önce dışkılamamda gördüğüm tüm dışkıya dağılmış kırmızılık vardı. Dışkılamadan sonra da pek rahatlayamıyorum açıkçası, arada sırada da çok yürüdükten sonra özellikle kaşıntı oluyor makatta. Korkmaya başladım ve size danışmak istedim. Acaba yanlış bir tanı mı konuldu, başka bir genel cerraha görünmem gerekir mi? Bana neler önerirsiniz bu konuda, şimdiden çok teşekkür ederim doktorum. İyi akşamlar, iyi çalışmalar.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Geçmiş olsun Berkay Bey. Anlattığınız durum anal fissürle uyumlu. Tabii ki fissürün makattaki tahriş edici durum giderilmeden geçmesi mümkün değildir ki bu durum çoğunlukla kabızlıktır. Kabızlığın düzeltilmesi, günde 3-4 defa yapılacak bir oturma banyosu ve takiben tatbik edilecek Fito krem 2 haftada iyileştirici olacaktır. Aksi halde tekrar bir genel cerrahla görüşmeniz gerekir. Sağlıklı günler dilerim. ..

16 Mart 2015 19:21
AB
Soru Sahibi

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Doktor stafine pomad ve kortos kremlerini kombine ederek kullanmamı önermişti, anal fissür tanısını koyan hekim. Bu iki krem tedavisi anal fissür tedavisi için yeterli olmaz mı yoksa fito kremi almam gerekir mi? Saygılar...

16 Mart 2015 19:56

Stafine pomad lokal bir antibiyotiktir. Doktorunuz bu ilacı reçete ettiğinde bir enfeksiyonunuz olmuş olabilir ancak sürekli kullanılacak bir ilaç değildir. Kortos bir hemoroid ilacıdır, kullanmanızda sakınca yoktur. İyileştirici olan Fito kremdir, kullanmanızı tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun. ..

16 Mart 2015 20:28
Op. Dr. Doğan Fakıoğlu
Op. Dr. Doğan Fakıoğlu Genel Cerrahi

Yazar toplam 103 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Memede ağrı ve sertlik Op. Dr. Doğan Fakıoğlu
İntromukozal karsinom Op. Dr. Doğan Fakıoğlu
Yeşil dışkı Op. Dr. Doğan Fakıoğlu
hasimato hastaligi Op. Dr. Doğan Fakıoğlu
Karaciğer sag lob Op. Dr. Doğan Fakıoğlu
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube