DS
Soru Sahibi
26 Haziran 2015 23:02

burun akıntısı hapşırık ve soğuğa hassasiyet

Hocam saygılar. bende 3-5 yıldır özellikle soğuk havalarda oluşan burun akıntısı, burun kaşıntısı hapşırık ve az biraz da üşüme oluyor. Vücudumu sürekli sıcak tutmam gerekiyor bu yakınmaların olmaması için. Şöyle anlatayım hocam 20 derecede çoğu insan oturabilirken bende burun akıntısı hapşırık başlayabiliyor. Kendimi kışın hep yatak içinde hatırlıyorum bu yakınmaların olmaması için. hocam sinüzitten şüphelenip bir ara film çektirmiştim ama doktor sinüsler temiz demişti bir kaç yıl önce.Ayrıca baş ağrısı vb bir durum da yok. Akıntı su gibi oluyor bende, sinüzitte sarı yeşil iltihaplı akıntı olur diye okudum. Doktorlar dinlemeden ezbere burun spreyi vb şeyler verip geçiştiriyorlar. Ama tedavi olmuyor. bu aralar özellikle şiddetlendi. Eğer soğuk ile temasım inatla uzun sürerse bu sefer akıntı su akar gibi şiddetleniyor burnumu silmekten adeta yoruluyorum ve bir yandan da hapşırık krizi tutuyor.Yatağın içine girip sıcak tutarsam ve biraz da terlersem ertesi güne iyileşiyorum. Geçen kış aylarında ayda bir iki kez oldu diyebilirim. Yazın ise hava sıcak olduğu için fazla soğuğa maruz kalmadığımdan çok nadir oluyor. Hocam gece burnumdan nefes alamadığımı biliyorum, ayrıca kronik faranjitim de var. Alerjik olma ihtimali var mıdır hocam yoksa burunda et ya da deviasyon gibi enfeksiyonel bir durum mu oluşuyor? ya da ne gibi bir rahatsızlığım var? değerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar..

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB , Odyoloji

Burada vazomotor rinit ve burun boşluğunu daraltan bir sebep sözkonusu. İkisinin tedavisi için de cerrahi tedavi yöntemleri uyguluyorum.

27 Haziran 2015 10:06
DS
Soru Sahibi

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Ne kadar iyi bir hekim olduğunuzu anladım. Sadece yazdıklarıma göre yaptığınız teşhis aynen çıktı. Biri devlet hastanesinde olmak üzere iki kbb hekimine gidip alerji testi ve sinüs bt çekildim. Allerji testi negatif çıktı. Sinüslerim temiz çıktı .Ancak sağa saptum deviasyonumun olduğunu söyledi doktor bey. Ayrıca biraz üşüme hissetmemden dolayı dahiliye doktoruna gittim o da kan testi tiroid vs baktı ve değerlerin normal deyip gönderdi. Şeker vs de normal.Hocam size sorularım şunlar: - Bu biraz üşüme hissim alerji kaynaklı olabilir mi? - Septum deviasyon ameliyatı olsam alerjim geçer mi, yoksa onun için başka bir ameliyat mı gerekiyor? Teşekkür ederim şimdiden saygılar...

27 Temmuz 2015 02:19
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB , Odyoloji

Üsume alerji kaynakli olamaz. Vazomotor rinit septum ameliyatı ile geçmez ve fakat başka cerrahi yöntemler ile şikayetleriniz hafifler.

27 Temmuz 2015 06:23
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB , Odyoloji

Yazar toplam 205 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ranula kist Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
aniden büyüyen geniz eti Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Reflü ve alerjik rinit Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Kulak zarı Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Geniz eti ameliyati Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Odyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Hasan Çoban
Dr. Hasan Çoban Odyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube