da
Soru Sahibi
5 Aralık 2013 17:00

bana ne yapmamı önerirsiniz

kernikterusun evreleri ne anlama geliyor hocam bebeğimi yatırdığımız sarılığın 3.günü güçsüz ağlıyordu yani tiz sesle ağlama nasıl olmalı ve bu ağlama beynin etkilendiğini mi gösterir.emmesi yine yerinde güçlüydü. ateşi hiç yükselmedi.kimi sitelerde sınırın 25 ve üzeri olduğu söylenirken benim doktorum 30 dedi .kimileri özel hastanelerin bir iki derece yüksek gösterdiğini söylüyor neye inanacağımı bilemiyorum.sizce nörologlar bunu anlayabilir mi. lütfen endişemi mazur görün günlerdir ağlamaktan çok yıprandım sütümün azaldığını hissediyorum.bebeğimin tüm refleksleri iyi göz takibi sese tepkisi de iyi ama bunlar etkilenmediğine dair yeterli bir kanıt mı lütfen bana nasıl bir yol çizmem gerektiğini söyleyin teşekkürler.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Belki daha önce de söylemiştim, abr 2.düzey işitme testi yaptırmalısınız. Kerniktetus bazen hiçbir klinik belirti de vermeyebilir. Çok endişeli oldığunuz için çocuk nör.ne çocuğunuzu gösterebilirsiniz.

9 Ocak 2014 13:32
da
Soru Sahibi

merhaba hocam.şu anda oğlum 29 aylık ve işitme ile ilgili hiç bir problemi yok. her haliyle çok iyi görünüyor 60 a 70 e kadar sayabiliyor. 100 kadar da yardımımla gidebiliyoruz. 10 ar 10 ar sayıyor. harfleri biliyor. üç boyutlu ve iki boyutlu geometrik şekillerin neredeyse çoğunu biliyor. renkleri tonlarıyla biliyor İngilizce sini de iki gündür öğrenmeye başladı. empati duygusu çok gelişmiş bir çocuk uzun uzun konuşup sohbet edebiliyoruz. 20 sayfalık bir kitabı aralıksız dinleyebiliyor ve sorduğum sorulara cevap verebiliyor. gerçi bunları uzun zamandır yapabiliyor. nesnelerle sayıları ilişkilendirip toplam nesnenin kaç adet olduğunu söyleyebiliyor. toplama yapabiliyor. bazı olayları öngörebiliyor. mesela ona kardeşinin olmasını isteyip istemediğini sordum istediğini onunla oyun oynayacağını parka gideceğini salıncakta sallayacağını anlattı.kardeşinin nasıl hissedeceğini sordum o da mutlu dedi. sen nasıl hissedeceksin dedim üzgün dedi neden diye sorunca bana çünkü kardeşim yok dedi. iki yaşındayken aldığımız 3+ dikkat geliştirme setinden 3 kitabı da firesiz bitirdi.daha bir çok şey var da sıkmak istemem sizi motor hareketlerinde fiziksel durumunda hiç bi sıkıntı yok kontrollerimiz de gayet iyi. bu aşama da çocuğumu sarılık geçirmiş olma durumunu değerlendirmek için bir nörolojiye göstermeli miyim?

15 Nisan 2016 23:17
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Bunu niçin sorduğunuzu anlayamadım. Sonuçta sarılık olduğu dönemde endişeleriniz vardı, buna istinaden sizi ç.nör.ye yönlendirmiştim.

16 Nisan 2016 10:05
da
Soru Sahibi

Elbette. O gün sariligini erken farkedip hastaneye goturemedigim ve onu yeterince doyurmak için mama veremedigim için yaşadığım vicdan azabidir beni şu anda size sormak için iten.Lütfen beni mazur görün. O günlerde arastirdigim bir kaç sitede eğer sarılık beyin bariyerini asmissa beynin bir kaç bölgesine yerleşir ve kalır telafisi de olmaz deniyordu. Bunun olma ihtimalini ve nasıl anlasilabilecegini merak ediyor ve endiseleniyordum. Benim öğrenmek istediğim oğlumun bu durumda yeni doğan sariliginin ona zarar verip vermedigi .

16 Nisan 2016 12:44
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Bunu çocuk nöroloji ile görüşmelisiniz ve muayene etmeden buna yanıt verilemez.

18 Nisan 2016 16:45
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Yazar toplam 794 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Devam eden öksürük Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Bebek gelisimi Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Uzamis sarilik Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Soğuk havale Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Shahana Farhadlı
Uzm. Dr. Shahana Farhadlı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Ozan Kızılırmak
Uzm. Dr. Ozan Kızılırmak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Medine Aknar
Uzm. Dr. Medine Aknar Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Lale Zengin
Uzm. Dr. Lale Zengin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Mücahit Koçoğlu
Uzm. Dr. Mücahit Koçoğlu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube