EM
Soru Sahibi
17 Ağustos 2023 01:36

Ani tansiyon düşmesi mi

Hocam merhaba bir ay önce uzanırken aniden göğsümde değişik bir his oldu midem bulandı bayılacak gibi oldum taşikardi başladı acile gittim kan şekeri 150 tansiyon 8/7 kahvaltıdan bir iki saat sonra tahlil vermiştim. Daha sonra bu durum iki üç gün hafif şiddette başlayıp bitti birkaç kere daha. Kardiyolojiye gittim hiçbir şey yok dedi kan değerlerim de iyi. Tamam psikolojiktir dedim unutmaya çalıştım ama arada bir hiç beklemediğim anda bayılacak gibi oluyorum ağzımı açacak halim olmuyor özellikle sosyal ortamlardayken olması beni çok geriyor. Neyse yine baya azalmıştı ama dün bağırsaklarım bozuktu gecesinde bi anda ayaklarım uyuştu bu uyuşukluk beynime kadar yükseldi sonra böyle göğsümde bi huzursuzluk bayılacak gibi oldum yine taşikardi başladı birkaç saat kendime gelemedim bugün de bi anda karıncalanma hissi gelmeye devam ediyor başım ağzımın içi ellerim bu uyuşmadan sonra ani halsizlik sonra düzeliyorum. Hocam ne bu? Gerçekten artık doktora da gitmek istemiyorum sen abartıyorsun dediği için çevrem. Ama ben her olduğunda çok korkuyorum kalbim mi duracak bayılacak mıyım dışarı çıkmasam mı…böyle kaygılarla yaşamak istemiyorum cevaplarsanız çok sevinirim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Sorununuz psikolojik değil, ciddi tansiyon düşmeleri yaşıyorsunuz ve muhtemelen bunu telafi amaçlı nabzınız hızlanıyor. Yani nabız hızlanmasının bir sebep değil sonuç olduğu fikrim ağır basıyor ancak uzaktan yanılabiliriz. Zira ritim bozukluğu ihtimali de var. Ve bunlar muayene esnasında açığa çıkmamış olabilir. Detaylı sorgulanmanız gerekiyor. Bizzat başvurabilir veya uzaktaysanız benimle online görüşme düşünebilirsiniz. Selamlar..

25 Ağustos 2023 20:33
EM
Soru Sahibi

Gittiğim kardiyolog tansiyonumun yapıma göre normal olduğunu söylemişti ama benim normal tansiyonum 10/8 civarlarında. Şuanda daha iyiyim ama çok çabuk yoruluyorum çok çabuk nabzım hızlanıyor 20 yaşında değilmişim gibi. Ritim bozukluğundan kastınız duraksama mı? Ne tür bir ritim bozukluğu olabilir? Ya da o dönemki bağırsak bozukluğundan az su içmekten vs bunları yaşamış olabilir miyim?

26 Ağustos 2023 22:27

Olasılıklar..

11 Eylül 2023 11:48
Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan Kardiyoloji

Yazar toplam 5665 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Nefes darlığı ve göğüs ağrısı Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Perikardit myokardit Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Göğüs ortasında ağrı Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Orta dereceli mitral kapak yetersizliği Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Kalp yetmezliği Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube