bb
Soru Sahibi
3 Aralık 2021 17:41

ana pozitif

merhaba hocam 23 yaşındayım bundan 3 sene önce ağız kuruluğu sebebiyle tahlil yapıldı tahlilimde Ana 1/160 çıktı. mitotik patent1 ve 2 sıfır , mitotik titre1 ve 2 sıfır, nüklear patent1 kaba benekli nüklear patent2 sıfır çıktı. nüklear titre2, sitoplazmik patern1 ve 2, sitoplazmik titre1 ve 2 hepsi sıfır değerinde çıktı.Doktor rinit alerjiden dolayı ağız kuruluğun vardır dedi ve bu arada anksiyete hastasıyım hala alerjik rinit için akşamları desmont içiyorum ve ayda 1 aşı tedavisi görüyorum. Bu sene de safra kesesi ameliyatından sonra bacak ağrım oldu. Yapılan testlerde ana 1/320 çıktı. anti ds dna negatif çıktı. doktorum göz kuruluğun var mı dedi evet 1.5 senedir var dedim. sağ gözüm 20mm sol gözüm 15mm çıktı göz doktorunda. Daha detaylı testler yapıldı. anti-sm, anti-scl 70, anti-jo1, anti ribozomal p protein, anti-ssa, anti-sm/rnp, anti-ena histone antikoru, anti-ssb, nükleosom hepsi negatif çıktı. Ama genede göz kuruluğum olduğu için romatolojiye gitmem gerektiğini söylediler. Sizce korkulacak bişey var mıdır ?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Korkulacak bir şey gözükmüyor. Gözünüzde 20 mm ve 15 mm nemlenme olması zaten pek de kuruluğunuzun olmadığını gösteriyor. O değerlerin 10 ya da 5 in altında olması lazım. Tek başına ANA pozitivitesi ise herhangi bir şey ifade etmez. Yine de bir romatolog bulgularınızı değerlendirsin.

12 Aralık 2021 17:10
bb
Soru Sahibi

Cevap verdiğiniz için teşekkürler. bi kaç gündür dilimde acı bi tat vardı mide koruyucu rennie içtim geçti fakat çok az sol dil tarafımda kaldı. tatlı tuzlu aynı anda yedikten sonra oldu hafif boğaz kuramam da oldu bunun hastalıkla alakası var mı yoksa midemden mi kaynaklanıyor sizce çünkü arada mide ağrım ve mide yanmam oluyor.

13 Aralık 2021 15:15
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Hastalıkla bir alakası yok. Midenizden kaynaklanıyor.

30 Aralık 2021 05:38
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 2595 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tükürük bezi biyopsisi Prof. Dr. İzzet Fresko
Tahlil sonuçları Prof. Dr. İzzet Fresko
Eritema nodozum Prof. Dr. İzzet Fresko
Fmf hastalığı Prof. Dr. İzzet Fresko
Ankilozan spondilit Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube