sf
Soru Sahibi
17 Ocak 2016 18:55

ADENOKARSİNOM,TESTİS

Mrblar Dr Bey.Babam 52 yaşında ,testiste şişlik vesertlik şikayeti ile ANTALYA Yaşam Hastanesine gittik.Orşioktomi ameliyatı oldu .Patolojide tümör hücreleri immunohistokimyasal olarak sitokeratin 7 pozitif ,sitokeratin 20 ,psa ttf-1 negatif.metastatik adenokarsinom ile uyumlu olup odak açısından mide ve pankreas araştırılması önerilir.)yazıyodu.TÜM ABDOMEN BT- de( parankim içerisinde sol lob medial segment düzeyinde 17x18 mm boyutlarında ,sağ lob posterior segment supkabsüler alanda birbiri ile yakın komşuluk gösteren 42x23 mm ve 38x25 mm ,sağ lob anterior segment içerisinde ise 17x17mm boyutlarında konturu keskin olmayan portal fazda daha çok lezyon ). . PET CT - de sağ akciğer apikolateralde 5 mm ,üst lob anterior segmentte subplavral 3 mm ,sol akciğer apekste 4 mm çapta ,metabolik aktivitesi olmayan nodül dansiteler gözlendi.KARACİĞER de en büyüğü segment 7'de 47x22 mm ölçülen zayıf sınırlı hipoekoik alanlar,hipometabolik karakterde izlenmiş olup ,ilk planda bening etyolojisi düşünülmüştür... DİNAMİK ABDOMEN CT de çekildi.Lezyonların paterni hemanjiom ile uyumludur yazıyor.Ve sigmoid kolonda ve inen kolonda haustralarda silinme izlendi.Aortada ,iliak arterlerde yaygın aterosklerotik plaklar vardır yazıyor.Eğitim ve araştırma hastanesinde takibe başladık .Eğitim Ve Araştırma Hastanesinin Patoloji Dru. alınan parçayı istedi Kendisi tekrar değerlendirdi.Ama çok ilginç bir durum olduğunu söyledi.Tümör alanlarının olduğunu fakat başka biyerden gelip gelmediğinin emin olamadığını söyledi.Bütün değerler acısından araştırdığını söyledi.Artık testis tümörü düşündüğünü söyledi.Endoskopi vekolonoskopi istedi.İşlemler cok geç ilerliyor.Herhangi bir tedaviye başlanmadı henüz .Hastalığının ilerlemesinden korkuyorum..Sİzce babamda ne kanseri olabilir . Doktorumuz kanserin başka biryerden geldiğini söylüyor.Ama bulamadıklarını söylüyor.Pazartesi günü kematorapiye başlayacağini söyledi.2 kür biraz etkili olucak dedi.İlla da yaptırmamız gerekiyormu.LTF yardımcı olun bana.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Fatmagül Hanım Merhaba, Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yanıttaki gecikme için mazur görün, ama bazen yetişmekte zorlanıyorum. Bu anlattığınız tablo gerçekten çok nadir bir durum. Ama testiste saptanan tümörün "illa başka yerden gelmiştir" düşüncesi tartışılır. Dokular birbirine benzer değişiklikler gösterebiliyor, ama nedenini bilmiyoruz. Ancak eğer başlandıysa, hadi iki kür kemoterapiyi alın, daha fazlasının bir anlamı yok. Mevcut tümörlü doku zaten alınmış, durum fazlasıyla sıra dışı, "madem bir şey anlamadık, o zaman kemoterapi verelim" yaklaşımının bir geçerliliği ve ölçütü yok. Saygılarımla Yavuz Dizdar

2 Şubat 2016 06:55
sf
Soru Sahibi

MERHABALAR DR. BEY . ÖNCELİKLE DEĞERLİ ZAMANINIZI BİZİM İÇİN AYIRIP CEVAPLADIĞINIZ İÇİN SİZE COK TŞK EDERİM.ÇOK YOĞUN OLDUĞUNUZU TAHMİN EDEBİLİYORUM.1.KÜR KEMATORAPİMİZ BİTMEK ÜZERE .ANLATTIĞINIZ ÜZERE 2 KÜRDEN FAZLASINI ALMASININ ANLAMI OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ .DEĞERLİ BİLGİLERİNİZ İÇİN TEKRARDAN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.

4 Şubat 2016 16:43

Fatmagül Hanım Merhaba, Teşekkür ederim, yeniden geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Saygılarımla Yavuz Dizdar

10 Şubat 2016 13:07
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Radyasyon Onkolojisi

Yazar toplam 582 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Akciğer adenokarsinom Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar
akciger frozen maling Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar
Annem için size ulaşmak istiyoruz Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar
Merakettiklerimiz Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar
Endikasyon dısı ilac kullanımı hakkında Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar
Radyasyon Onkolojisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Elnur Sahibov
Uzm. Dr. Elnur Sahibov Radyasyon Onkolojisi
Uzm. Dr. Awad Aeshan
Uzm. Dr. Awad Aeshan Radyasyon Onkolojisi
Uzm. Dr. Ahmet Kuru
Uzm. Dr. Ahmet Kuru Radyasyon Onkolojisi
Dr. Fatma Abacıgil
Dr. Fatma Abacıgil Radyasyon Onkolojisi
Doç. Dr. Evrim Duman
Doç. Dr. Evrim Duman Radyasyon Onkolojisi
Facebook Twitter Instagram Youtube