ym
Soru Sahibi
30 Ekim 2023 14:37

2 Yıldır Mide Sorunu Yaşıyorum

Hocam öncelikler merhabalar; 1-Duodenum işaretli gönderilen materyal 0,3 cm çapında, gri beyaz gri mor 1 adet doku parçasıdır. Tamamı 1 parça 1 kasette takibe alındı. '1' dendi. 2-Antrum işaretli gönderilen materyal 0,3 cm çapında, gri beyaz gri mor 2 adet doku parçasıdır. Tamamı 2 parça 1 kasette takibe alındı. '2' dendi. 3-Korpus işaretli gönderilen materyal 0,3 cm çapında, gri beyaz gri mor 1 adet doku parçasıdır. Tamamı 1 parça 1 kasette takibe alındı. '3' dendi. LAMİNA PROPRİADA MONONÜKLEER İLTİHABİ HÜCRELERDE HAFİF DERECEDE ARTIŞ İZLENEN DUODENUMA AİT YÜZEYEL İNCE BARSAK MUKOZASI - MODİFİYE MARSH SKORU: EVRE=0 - VİLLUS YAPILARI: NORMAL - KRİPT HİPERPLAZİSİ: İZLENMEDİ - İNTRAEPİTELYAL LENFOSİT ORANI (CD3 BELİRLEYİCİSİ İLE ORTALAMA %12): <30 - DUODENUM İŞARETLİ ENDOSKOPİK BİYOPSİ 2- KRONİK AKTİF GASTRİTİS KRONİSİTESİ: ORTA DERECEDE AKTİVİTESİ: FOKAL MİNİMAL DERECEDE - İNTESTİNAL METAPLAZİ: İZLENMEDİ - ATROFİ: İZLENMEDİ - DİSPLAZİ: İZLENMEDİ - LENFOİD AGREGAT: 1 ADET - HELİKOBAKTER PYLORİ: NEGATİFTİR - ANTRUM İŞARETLİ ENDOSKOPİK BİYOPSİ 3- KRONİK GASTRİTİS Mart ayında en sonunda endoskopi oldum ve endoskopi sonuçlarım bu şekilde, kullandığım ilaçlar pek fayda etmedi tekrar eden ataklarım oluyo 2-3 güne geçen şiddetli karın ağrılarım hatta kasıklarıma kadar ağrı saplanıyor, mide bulantım ve kusmalarım oluyo mide suyumu bile kusuyorum, her ay kendini tekrarlıyor bu hastalık gastroözofageal reflü tanısı konmuştu. Hocam bu da acile kaldırıldığımda endoskopi olmadan ki çektirdiğim usg İnceleme: Acil Kontrastlı Tüm Batın BT Bulgular: Karaciğer normal konum ve boyuttadır. Karaciğer parankim dansitesi tabiidir. Safra kesesi normal lokalizasyonda ve büyüklükte izlenmiştir. İntra ve ekstrahepatik safra yollarına ait belirgin bir patoloji saptanmadı. Dalak normal konum ve boyuttadır. Parankim dansitesi tabiidir. Bilateral sürrenal glandlara ait belirgin bir patoloji dikkati çekmemiştir. Pankreas başı, gövdesi ve kuyruğuna ait belirgin bir patoloji dikkati çekmemiştir. Her iki böbrek normal lokalizasyon ve boyuttadır. Parankim kalınlıkları tabiidir.Bilateral böbrek toplayıcı sisteminde dilatasyon yada taş saptanmadı.Bilateral üreterde dilatasyon saptanmadı. Rektrosigmoid kolon ve rektum tabiidir. Mide antroprolik bölgede ve duadeno jejenum proksimalinde yaygın duvar kalınlaşması dikkati çekmekte olup bu alan komşuluğunda kirlenmeler sıvama tarzı serbest sıvı izlendi Ayrıca her iki parakolik alanda batin alt kadran ve pelvik bölgede serbest sıvı dikkati çekmektedir Mesane boş izlendi Her iki pelvikalsiyel sistemde ve mesanede kontrast madde ıtrahına bağlı görünüm izlendi. İnternal genital organlar yaş ile uyumlu görünümdedir. İntrapelvik loküle veya serbest sıvı koleksiyonu saptanmadı. Akut APP ile uyumlu olabilecek görünüm izlenmedi. İnceleme dahili kemik yapılarda belirgin acil patoloji izlenmemektedir.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Dahiliye - İç Hastalıkları

Merhaba Musa bey , patoloji sonucunda kötü huylu birşey çıkmamış, ama çekilen tomografide mide etrafında ve karında biraz sıvı gözükmüş. Eğer ataklar halinde gelen karın ağrıları ateş oluyor aile öyküsü de var ise FMF dediğimiz tekrarlayan Akdeniz ateşi hastalığı da olabilir. Şimdilik mide koruyucu olarak bilinen mide asidini azaltan ilaç kullanmanızı öneriyorum. Bir dahiliye yada gastroenteroloji muayenesi olmakta fayda var. Bütün tetkikleri bir arada değerlendirip muayene etmek gerekiyor. Geçmiş olsun iyi günler dilerim.

30 Ekim 2023 21:46
ym
Soru Sahibi

Aile öykümde FMF hastalığımız yok fakat reflü ve gastrit var maalesef ailemizde. Şu an 2 ay olacak tekrarlamadı ama karnıma baskı uygulayınca sancı oluyor özellikle göbek etrafında hocam. Tuvalete çıkmam normal dışkımda da herhangi bir şey yok.

1 Kasım 2023 11:46
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Dahiliye - İç Hastalıkları

Gastrit ve reflü uzun süre devam edebilmekte maalesef. Mide koruyucu kullanmakta fayda var. Probiyotik de kullanılabilir. Fazla kilo varsa vermeniz gerekiyor. Birde reflüyü yönelik diyet yapmanız gerekiyor. Poliklinik kontrolü önemli ama. Geçmiş olsun.

1 Kasım 2023 19:10
ym
Soru Sahibi

Teşekkür ediyorum hocam.

1 Kasım 2023 19:12
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Dahiliye - İç Hastalıkları

👍

1 Kasım 2023 19:15
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 139 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Crp yuksekligi Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Tahlil Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
tetanos Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Şeker Değerleri Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
hocam çok acil bakabilir misiniz Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş
Dahiliye - İç Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı Dahiliye - İç Hastalıkları
Prof. Dr. Tevfik Demir
Prof. Dr. Tevfik Demir Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Nahida Valikhanova
Uzm. Dr. Nahida Valikhanova Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube