Zayıflama ilaçları - zayıflama hapları

Zayıflama ilaçları - zayıflama hapları

Tüm dünyada gittikçe grafiğini yükselten obezite artık bir hastalık olarak kabul edilmektedir.   Her beş kişiden birinde mutlaka görülen bu hastalık, sağlığı oldukça tehdit etmektedir. Fiziksel aktivitede azalma, beslenme alışkanlıkları, yaş, cinsiyet (kadın), ırksal faktörler, eğitim düzeyi, evlilik, doğum sayısı, sigarayı bırakma ve alkol risk faktörleri arasında yer alırken; dengesiz ya da fazla beslenme beraberinde kalp, tansiyon, damar tıkanıklığı, kolesterol ve şeker gibi birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.

Kışın alınan kilolar, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte bir anda verilmek isteniyor ve çare zayıflama ilaçlarında aranıyor. Bir mucize olarak görülen bu zayıflama ilaçları maalesef sağlık açısından ciddi sorunları da beraberinde getiriyor. Sindirim ve sinir sistemi bozuklukları, kansızlık, yorgunluk, halsizlik, baş dönmeleri, bulantı ve kusma bunlardan sadece bir kaçını oluştururken; bilinçsiz beslenme, yetersiz besin öğeleri metabolizmayı bir anda çökertiyor. Kilo kayıpları yağ yerine su ve kastan olduğu gibi metabolizmanın yavaşlaması, verilen kiloların ve hatta daha fazlasının belli bir süre sonra hızla alınmasına neden oluyor.

Ülkemizde tarım ve köy işleri bakanlığının onayıyla zayıflatıcı bitkisel ürünler veya gıda takviyeleri adı altında birçok zayıflama ilacı bulunuyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta her şeyin karaciğerimizde metabolize olduğunun bilinmesi ve bu tip ilaçların  mutlaka doktor önerisi altında kullanımına başlanmasıdır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Seval Komlıca

Dyt. Seval KOMLICA, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Üniversite eğitiminin yanı sıra Obezite Diyetisyenliği, Klinik Nütrisyon Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Diyabet Diyetisyenliği, İletişim Becerileri ve Psiko-Eğitim, Kardiyoloji Diyetisyenliği, Çocuk ve Ergen Obezitesi, Çocuk Hastalıklarında Beslenme, Spor Diyetisyenliği, Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Klinik Uygulamaları, Anorexia'dan Obeziteye Yeme Bozuklukları ve Profesyonel Yaşam Koçluğu alanlarında da eğitimler almıştır. Haftanın belirli günlerinde gebelere ve okullara beslenme ile ilgili eğitim vermekte olan Dyt. Seval KOMLICA,  Ankara - Çankaya’da bulunan kendi özel merkezinde danışanlarını kabul etmekle birlikte, yurt içi ve yurt dışındaki hastaları için online diyet programı hizmeti de ...

Dyt. Seval Komlıca
Dyt. Seval Komlıca
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube