Yüzde kızarıklık ve kılcal damar tedavisi

Yüzde kızarıklık ve kılcal damar tedavisi

Yaygın yüz kızarması çeşitli nedenlerle ortaya çıkar: güneş hasarı, rosacea, akne izi, diğer iz lekeleri, keratoz pilaris, hassas ciltler ve genetik. Kızarıklık her zaman mevcut olabilir veya ısı, rüzgar, egzersiz veya şarap tüketimi gibi belirli tetikleyici faktörlerle daha belirginleşebilir. Hassas cilt veya cilt ile kolayca karışan çok yüzeysel kan damarlarının artması cildin daha kırmızı görünmesine neden olur. Ciltteki kronik aktif veya düşük dereceli iltihaplanma da cildi daha kırmızı ve hassas yapar.

Çatlamış olan kılcal damarların çoğu yanaklarda ve burun bölgesinde bulunur. Kılcal damarlar, kılcal duvarın daralıp daha sonra aşırı hızlı bir şekilde genişlemesi sonucu çatlar. Kuru ve hassas ciltler daha az koruma sağlayan ince cilde sahiptir ve bu nedenle en çok bu cilt türlerinde rastlanır. Kılcal damarlar genellikle kırmızı ve mavi olmak üzere iki renkte karşımıza çıkar. Kırmızı olanlar arteriyel kılcal damarlardır. Mavi olanlar ise venöz kılcallardır.

Yüzde kızarıklık ve kılcal damar sıkıntısının başlıca nedenleri şöyledir:

– Genetik etmenler
-Güneş hasarı
-Aşırı sıcak veya soğuğa maruz kalmak
-Alkol kullanımı
-Kortizonlu kremlerin aşırı kullanımı
-Sert temizleyiciler ile yüz ovmak
-Doğum kontrol hapı kullanımı
-Baharatlı gıdalar

Kızarıklığı ve çatlamış kılcal damarları tedavi etmek için son zamanlarda en sık uygulanan tedavi yöntemi lazer ile tedavidir. Bu tedavi anestezi gerektirmeyen  ağrısız bir tedavidir ancak güneş ışınlarına fazla maruz kalmamaya dikkat edilmelidir.

Lazer ile Kızarıklık ve Kılcal Damar Tedavisi

Farklı dalga boylarındaki ışıklar yayan ve böyle daha çeşitli cilt konularını tedavi edebilen bir yöntemdir. Yüz kızarıklığını büyük ölçüde azaltır. İşlem sonrası cilt hafifçe kızarır ve bu kızarıklık birkaç saat sonra geçer. Deride herhangi bir kopma olmaz, yara bakımı gerekmez. Günlük programı veya etkinlikleri etkilemez. Değişik aralıklarla yapılan düzenli tedaviler, sonuçların korunmasına yardımcı olur.

Bu makale 18 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ekrem Civaş

 Uzm.Dr Ekrem Civaş, 1977 yılında doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak 1999 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur.  Saç hastalıkları ve Saç ekimi konusunda ilk önce Kanada ve Amerika’da temel saç cerrahisi eğitimi olmak üzere sırası ile Polonya, İsveç ve İspanya’da çeşitli kliniklerde deneyim paylaşımı ve ileri teknikler konularında çalışmıştır. Lazerle varis ve kılcal damar tedavisi, Lazerle leke tedavisi ve Lazerle ameliyatsız cilt germe konularında Cutera Akademinin 2005 New York  ve 2007 Barselona’da düzenlediği eğitimlere katıldı. 2009 yılında  alanında ilk sayılabilecek “Farklı vasküler lezyonların Nd-Yag lazer ile tedavisi ...

Etiketler
Kılcal damarların lazerle tedavisi
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube