Yüz gençleştirme ameliyatları hakkında bilinmesi gerekenler

Yüz gençleştirme ameliyatları hakkında bilinmesi gerekenler

Göz kapağı ,  alın ve kaş kaldırma , orta yüz germe, yanak  ve boyun germe işlemleri   yüz gençleştirme  ameliyatlarıdır. Bununla birlikte yüze uygulanan ışık dolgusu, dudak dolgusu, yanak dolgusu ve yağ enjeksiyonları gençleştirme amaçlı işlemlerdir.

Yaşı belirleyen ana kriterler yüzdeki kırışık, sarkma ve hastanın şikayetlerinin şiddetidir. Genelde 50.ci yaşlarda yüz gençleştirme ameliyatı önerilir.

Yüz germe ameliyatı süreci nasıldır?

Total yüz gençleştirme ameliyatı ortalama 4-6 saat sürmektedir. Hasta ilk gece hastanede dinlenir ve ertesi gün taburcu olur. Yüze uygun bir korseyi 5 gece kullanması önerilir. Sosyal  hayata 5.günden sonra dönebilir. Aktif  iş hayatına birinci haftadan sonra başlayabilir.

Genellikle kulak önü ve kulak arkasına gizlenen izlerle yanak ve boyun bölgesine ulaşılır. Uzun ve etkili sonuç için derin plandan sarkmış olan dokular yeniden yukarı kaldırılıp tespit edilir.

Neden derin plan önerilmektedir ?

Derin plan yani HSMAS ameliyat sonucunda ağız yana doğru açılmaz ve kaldırma yönü yukarı doğrudur. Böylece yerçekimine karşı tam kazanım sağlanmış olur.

Nadiren sızıntı şeklinde kanama ve kan birikintisi olabilir. Dolguların gerginliğine bağlı olarak çok nadir de olsa sinir arazı olabilir ki çoğu kendiliğinden geçer.

Ameliyattan iki hafta önce sigaranın kesilmesi, hipertansiyon hastalarının yeniden değerlendirilmesi ve kan sulandırıcı kullananların ilaç düzenlemesi önerilir.

 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Engin Öcal

Op. Dr. Engin Öcal, 1980 yılında Mutki doğumlu olup, 1992-1998 yılları arasında Özel Sahakyan Nunyan Lisesi’nde lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni 2006 yılında  3.63 / 4  yüksek ortalama ile bitirmiş ve  Tıp Doktoru unvanı almıştır. 2006-2013  yıllarında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamış  Plastik , Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı unvanı almıştır. 2006 – 2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda, 2013-2015 yılları arasında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı olarak  Devlet Yükümlülük Hizmetini gerçekleştirmiştir.  2014 yılında Helsinki/ Finlandiya'da  Avrupa P ...

Etiketler
Yüz germe ameliyatı
Op. Dr. Engin Öcal
Op. Dr. Engin Öcal
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube