Yerçekimine gençlik ipi ile karşı koyalım

Yerçekimine gençlik ipi ile karşı koyalım

Günümüzün  en büyük trendlerinden biri  yıllar geçtikçe yer çekimine karşı koyamayan yüz ve boyun  bölgesinde oluşan sarkmalara karşı yapılacak başarılı yöntemler geliştirmek ve uygulamaktır. Geçmiş yıllarda sadece cerrahi ile çözüm bulunan bu tür sorunlarda günümüz teknolojisini çok büyük bir başarı ile kullanan estetik ve kozmetik sektörü değişik çözümler üretebilmektedir. Bunlardan biri Gençlik İpidir.

Gençlik ipinin hacim kaybı, sarkma ve yaşlanma belirtilerini sadece tedavi edici değil önleyici ve geciktirici etkisi de vardır. Yumuşak dokuyu aşağı çeken yer çekimini nötralize eder ve sarkma o oranda azalır. Özellikle orta ve altyüz dediğimiz yanak bölgesi, burun ve  dudak kenarı çizgilerinde kaş kaldırmada ve gıdı sarkmalarında kullanılan en iyi yöntemlerden biridir.

Gençlik ipi bio-emilebilir bir ip ve üzerinde yine bio-emilebilir çift yönlü küçük konilerden oluşmaktadır. Bu materyal sertifikalı ( CE ve FDA ) olup yıllardır cerrahide kullanılmaktadır.  Vucutta 8-12 ay içerisinde emilerek kaybolur yerinde oluşan kollejenizasyon 2 yıl boyunca etkilerin korunmasını sağlar. Allerjik etkisi olmadığından allerji testi yapılmadan direk uygulanabilir.

Gençlik ipinin organik yapısının bozulmaması için soğuk zincirle taşınması gerekir. Kişinin şikayetine ve soruna göre asılması gereken hatlar belirlenir çizim yapılır. Uygulama öncesi gerekirse lokal anestetik krem yada sadece iğnenin giriş-çıkış delikleri noktalarına minik enjeksiyonla lokal anestezi yapılması yeterlidir. İp cilt altından geçirilirken kişide hiçbir ağrı hissedilmez ve uygulama konforlu bir şekilde yapılabilir.  Yüzün her iki bölgesine gençlik ipleri yerleştirildikten sonra bir ayna yardımıyla hastanın da fikri alındıktan sonra arzu edildiği kadar askılama işlemi yapılır, daha sonra iplerin cilt dışında kalan serbest uçları kesilir ve işlem bitirilir.  Gençlik ipi uygulaması yaklaşık  30 dakikalık uygulamadır

Gençlik ipi uygulamasının etkili olmasında en önemli faktörlerden biri, dokunun asılmasını sağlayacak miktarda ve uzunlukta ipin kullanılmasıdır.

Uygulama sonrası kızarıklık ve şişlik  olmaz. Uygulama sonrası etkinin kalıcı olabilmesi için ip üzerindeki konilerin dokuya sıkıca yapışması ve kaynaması gerekir. Bu süre yaklaşık 2 haftadır. O nedenle bu süre içerisinde uygulama bölgesinin üstüne yatılması ve ağır egzersiz yapılması önerilmez.

Gençlik ipi uygulamadan hemen sonra etkisini gösterir ve etkileri giderek daha belirgin hal alır. Daha sonra istenirse dolgu ve botox uygulamaları veya diğer PDO ipleri ugulanabilir.  Gençlik ipi sonrası kullanılan dolgu ve botox yapılma sıklığı ve dozları azalacaktır.

Gençlik ipi yüzünde sarkması olan, cerrahi istemeyen kişilerde cerrahi operasyona alternatif iyi ve etkili bir uygulamadır. Sonuçlar en baştan itibaren doğal görünümlüdür. Yüzdeki yaşlanma belirtilerini yok eden yeni oluşacak yaşlanma belirtilerini engelleyen dünyaca kabul gören bir uygulamadır. Yüzünüzü rahatlamış, tazelenmiş hissedersiniz. Bu işlemle yüz hatları iyileşecek hacim kazandırarak daha genç ve canlı bir görünüm sağlanacaktır.

Genç sağlıklı, güzel ve mutlu kalmanız dileklerimle.

Dr. Hilal KORAL

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hilal Koral

Dr. Hilal Koral, tıp eğitimini 1988 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Mecburi hizmetini ise Bafra SSK Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak gerçekleştirdi. İhtisasını 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde Patoloji üzerine tamamlamasının ardından 1994 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD'da  Yardımcı Doç. Dr. olarak kurucu öğretim üyeliği görevini gerçekleştirdi. Bu süreçte aynı zamanda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD' da da misafir öğretim üyesi kadrosu ile görev aldı. Bu görevden ayrıldıktan sonra bir süre Konya Numune Hastanesi' nde ve kendi özel muayenehanesinde hastalarına hizmet verdi. Bu dönemde estetiğe olan ilgisinden dolayı eşi Dermatolog Dr. Deniz Koral ile birlikte çalışmalar yaptı ve 2000 yılında kurucusu oldukları güzellik merkezin ...

Etiketler
Gençlik ipi uygulaması
Dr. Hilal Koral
Dr. Hilal Koral
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube