Yeni tedavi yöntemleri

Yeni tedavi yöntemleri

Aterektomi (tıraşlama) yöntemi

Aterektomi anjiyo yöntemi ile özellikle stent ve balon işlemi uygulanmasında problem çıkabilecek, ileri kalsififik (kireçlenmiş) darlık yada tıkanıklıkların mekanik olarak traşlanarak temizlenmesidir.

MitraClip( mandallama) yöntemi

Mitral kapak iki yaprakçıktan oluşur ve bu iki yaprakçık kalbin çalışması esnasında düzenli olarak açılır ve kapanır. Bazı  durumlarda bu fonksiyon bozulur. Bu bozulma kişi için hayatı bile tehdit edecek derecede önemli olabilir. Mitraklip yöntemi son dönemde geliştirilen bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi daha önce mutlaka ameliyatla düzeltilmesi gereken mitral kapak yetersizlik  hastalıklarında umut ışığı olmuştur. Bu yöntemde normal görevini yapamayan yani tam bir kapanma sağlayamayan kapağın ameliyatsız olarak kapanma fonksiyonu düzeltilir.

Transkateter Aort Kapak Replasmanı(TAVİ)

Aort kapak, kanın kalpten vücuda taşınması sırasında kalp ile aort damar arasında görev yapmaktadır. Kalp pompa yaptığında kapak açılarak kan aort damara geçer ve buradan tüm vücuda dağılır. Kalbin gevşemesi sırasında da kapanarak kanın geri kalbin içine dönmesini engellemektedir. Bu fonksiyon bazı nedenlerle bozulmaktadır. Bu bozulma bazen kapağın açılmasının zorlaşması şeklinde olabilmektedir. Bu şekilde kapak açılması bozulduğunda da kalp kanı vücuda tam olarak pompalayamamaktadır. Kan vücuda tam olarak ulaşamadığında  vücudun ihtiyaçları tam olarak sağlayamadığı gibi kalbin içinde bir anlamda sıkışan kan başka problemlere neden olmaktadır. Bu sorun geleneksel olarak ameiyat ile tedavi edilmekteydi. Son dönemlerde yeni gelişen bu tedavi yöntemi ile  ameliyat olamadan bu sorun çözülebilmektedir. Kasıktan klasik anjioya benzer bir yöntem ile giriş yapılır. Suni aort kapak hastanın mevcut görev yapamayan kapağın içine takılır. Ameliyat olmadan yapıldığı ve göğüs kafesi açılmadığı için hastanın hemen ayağa kalkması sağlanır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk

Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK,  20 Temmuz 1972 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1997 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapmış ve 2003 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2003-2004 yılları arası TEM Hospital'de, 2004-2005 yılları arasında Medicine Hospital'de, 2005-2008 yılları arası Özel Hospitalium Hastanesi'nde, 2008-2017 yılları arası Özel Yüzyıl Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK, 2017 ylından beri Academic Hospital'de hastalarına hizmet vermektedir.

Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK, Türk Kardiyoloji Derneği üyesi olup evli ve bir çocuk babasıdır.

Etiketler
Anjiyo
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube