Ventriküler taşikardi (vt)

Ventriküler taşikardi (vt)

Ventriküler taşikardi kalbin karıncık ( ventrikül ) denen alt bölgelerinden kaynaklanan elektriksel bir problemden kaynaklanan hızlı bir ritm problemidir. Bu ritm problemi sırasında kalp dolmak için yeterli zamanı bulmadığı için vucuda yeteri kadar kan pompalayamaz. Bu baş dönmesi, sersemlik, çarpıntı gibi hafif belirtilere yol açabileceği gibi ani kalp ölümüne de sebep olabilir.

Genel olarak bu ritm problemi; koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, kapak hastalığı ve elektrolit bozuklukları gibi durumlarda gelişir. Ventriküler taşikardinin tedavisi sürekliliği, kişinin genel durumunun acilliği ve altta yatan hastalığa bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu durumlara göre ilaç, elektroşok ya da ablasyon tedavisi seçeneklerinden uygun olanı hastaya uygulanabilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Turfan

Doç. Dr. Murat TURFAN, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında derece ile tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.  Mecburi hizmetini 2009 - 2011 yılları arasında Ankara Etlik Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yaparak, kısa bir süre Çankırı Devlet Hastanesi'nde görev yapmış ve Bezmialem Vakıt Üniversitesi'nde görev aldıktan sonra 2012 yılında ''Yardımcı Doçent Doktor, 2014 yılında ''Doçent Doktor'' unvanlarını almıştır. Son olarak Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde çalışmış olan Doç. Dr. Murat TURFAN, Bir çok yurtiçi ve yurtdışı yayınlar ve çok merkezli çalışmaları bulunmakta ve mesleki çalışmalarına Memorial Hizmet Hast ...

Etiketler
Ventriküler taşikardi
Doç. Dr. Murat Turfan
Doç. Dr. Murat Turfan
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube