Varis tanısı nasıl konulur?

Varis tanısı nasıl konulur?

Ayrıntılı muayene ve sorgulama sonrası Damar renkli doppler ultrasonu çekilerek hangi damarlarda problem olduğu tespit edilmeli ve damar haritası çıkarılmalıdır. Hangi toplardamarın hasta olduğu, ne kadar hasta olduğu, daha önceden bu damarın ne kadar hasar gördüğü, tıkanıklık oluşmuşsa ne kadar kalıntı kaldığı belirlenmelidir. Çünkü tüm bunlar tedavinin seyri ve tipini belirlemede çok önemlidir.

Kliniğimizde ayrıntılı renkli doppler inceleme sonrası tedavi tipi belirlenmekte ve hastaya doğru tedavi yöntemi belirlenerek yaklaşılmaktadır. Doğru tedavi yöntemini doğru bir şekilde uyguladığımızda, hastamızın tedavi sonuçları da iyi olmaktadır.

Bu makale 4 Aralık 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İlker Zan

Op. Dr. İlker Zan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1996 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesin de başladığı tıp eğitimini 2002 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2005 - 2011 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesin de tamamlayarak Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Antakya Akademi Hastanesi, Alanya Başkent Üniversitesi Hastanesi, Antalya Özel Likya Hastanesi, gibi kurumlarda görev alan Op. Dr. İlker Zan, mesleki çalışmalarına şu an Alanya Vein Clinic de devam etmektedir.

Etiketler
Varikosel tedavisi
Op. Dr. İlker Zan
Op. Dr. İlker Zan
Antalya - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube