Varis kremleri işe yarıyor mu?

Varis kremleri işe yarıyor mu?

Bize en çok sorulan sorulardan biridir. Bunu cevaplamak için varisin ne olduğunu bilmek gerekir. Varis toplardamardaki kapakçıkların bozulması, damarda kan göllenmesi ve basınç artışı ile damarın şişerek biçimsiz bir şekilde genişlemesi ile oluşur. Yani mekanik bir sorundur.

Varisin şimdiye kadar çok sayıda ameliyat şekli ve ameliyatsız yöntemleri bilim insanlarınca kullanıldı. Ancak hiçbirinin aklına bir krem ile varisleri yok etmek gelmedi mi sizce? Keşke çözüm bu kadar basit olsaydı. Bele sürülen bir kremle bel fıtığı da düzelseydi…

Ancak maalesef öyle değil. Bu kremlerin çoğu ise yaramamakta, bazıları ödem çözücü etki edebilmekte, bazıları da hastayı geçici olarak rahatlatabilmektedir. Ancak sorun mekanik olduğundan, kapakçıkları tamir etmeleri mümkün olmadığından kısa bir süre sonra varis tekrar belirginleşecektir. Aynı şikayetler yeniden başlayacaktır.

Varislerin tedavileri Kalp ve damar cerrahisi uzmanları olarak doğru yapıldığında yüz güldürücüdür. Ana damar bozukluğu olmayan varisler ameliyatsız tedavilerle yok edilebilmektedir. Bilimden ve hekimlerden şaşmayın.

Sağlıklı günler dilerim…

Op. Dr. İlker Zan

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İlker Zan

Op. Dr. İlker Zan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1996 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesin de başladığı tıp eğitimini 2002 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2005 - 2011 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesin de tamamlayarak Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Antakya Akademi Hastanesi, Alanya Başkent Üniversitesi Hastanesi, Antalya Özel Likya Hastanesi, gibi kurumlarda görev alan Op. Dr. İlker Zan, mesleki çalışmalarına şu an Alanya Vein Clinic de devam etmektedir.

Etiketler
Varis ameliyatı
Op. Dr. İlker Zan
Op. Dr. İlker Zan
Antalya - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube