Vajina daraltma : cinsel mutluluğun yolu

Vajina daraltma : cinsel mutluluğun yolu

Vajina çoğu zaman vajinal yolla yapılan normal doğumların ardından esnek yapıya sahip olmasından dolayı genişler ve her zaman eski sıkılığına kavuşamayabilir. Vajinanın geniş olması normal doğumların ardından olabileceği gibi ilerleyen yaş ya da zaman zaman vajinanın doğuştan olan yapısından da kaynaklanabilir. Vajinal yol ile normal doğum sırasında vajinanın fazla gerilmesi ve bebeğin çıkımı sırasında zorlanması, bu zorlanmayı rahatlatmak için yapılan epizyotomi diye adlandırılan cerrahi kesiler, bu kesilerin hızlı bir şekilde özensizce dikilmesine bağlı oluşan kalın yara izleri, doğumun vakumla yapılması, iri bebek doğurmak, vajinal yol ile çok sayıda doğum yapmak, ilerleyen yaş ile birlikte dokuların eski sıkılığını kaybetmesi vajinanın gevşemesine, bollaşmasına sebep olur.

Benim de bugüne dek gördüğüm vajinası bollaşmış hastaların çoğunluğunda tesbit ettiğim sebep vajinal yoldan yapılan normal doğumlardır. Sezeryan ile yapılan doğumlar vajinanın esnemesine yol açmadığı için bu gibi problemleri de doğurmuyor. Ancak tabii ki salt bu nedenden dolayı sezeryan doğumu tercih etmek de doğru sayılmaz. Çok sayıda doğum yapanlarda vajinayı çevreleyen kaslar da doğal olarak gevşer. Vajina kaslarının gevşemesi, cinsel ilişki esnasında ciddi bir sorun olur. Çünkü özellikle normal doğumlardan sonra esneyerek eski haline dönemeyen genişlemiş vajina, penisi sıkı bir şekilde kavrayamaz, bu da hem kadının, hem de erkeğin cinsel ilişkiden aldığı zevki azaltarak cinsel doyumsuzluğa neden olur.

Kadınsanız kendinizi erkek yerine, erkekseniz kendinizi kadın yerine koyarak bu sıkıntının boyutlarını daha iyi idrak edebilirsiniz. Vajinanın bollaşması, bu kadarla da kalmayıp cinsel ilişki esnasında vajinanın normal nem ve kayganlığının da azalmasına neden olarak mevcut problemi daha da derinleştirir. Zaman içinde birikim oluşturan bu sorunlara bağlı olarak, kadının özgüveni giderek azalır ve belki de farkında olmadan yavaş yavaş cinsellikten uzaklaşır. Altta yatan cinsel problemlere bağlı olarak, çiftler arasında mutluluk temeli üzerine oturmuş ilişki de zedelenir. Kadınla erkeğin arasına soğukluk girer, aradaki mesafe açılır. Oysa günümüzde estetik vajina daraltma ameliyatı ve üstelik bu konuda son yıllarda özel olarak geliştirilmiş ileri teknikler, vajinanın gençlik yıllarındaki halini yeniden kazandırıyor. Bu sayede hem kadının, hem erkeğin cinsel ilişkiden eskisi kadar zevk alması sağlanıyor ve mutlu beraberliklerin ömrü de uzatılıyor.

Vajina daraltma ameliyatı, yani tıbbi adıyla vajinoplasti, bu tür problemleri yaşayan, evli ya da bekar, doğum yapmış ya da yapmamış, genel sağlık durumu iyi olan ve "ben artık bu problemden kurtulmak istiyorum" diyen her kadına uygulanabilir. Vagina daraltma ameliyatı, uygun donanıma sahip bir hastanede ve genel anestezi altında yapılmalıdır. Vajina daraltma ameliyatı sırasında, vajinanın arka duvarından bir miktar doku çıkarılır, gevşek olan kaslar sıkılaştırılır, kesik kenarlar birbirine yaklaştırılarak dikilir ve böylece vajina daraltılmış olur. Bu aşamada vajina kaslarının birbirine yaklaştırılarak toparlanması, ameliyatın en can alıcı noktasıdır ve hem kaliteli hem de uzun vadeli bir sonuç için mutlak uygulanması gereken bir manevradır. Vagina daraltma ameliyatında normal açıklığı olarak, iki parmağın zorlanmadan girmesine yeterli olan genişlik, normal açıklık olarak kabul edilir. Estetik vajina daraltma ameliyatındaki hedef, vajina daraltılmanın yanı sıra vulva ve vajinaya estetik olarak da kabul edilebilir bir görünüm kazandırmaktır.

Vajina daraltma ameliyatı yaklaşık 40 dakika sürer. Ek girişimler de yapılacaksa süre buna bağlı olarak daha da uzayabilir. Vajina daraltma ameliyatına ek olarak genital bölge estetiğine yönelik olarak iç dudak estetiği, dış dudak estetiği, kasık estetiği de aynı anda uygulanabilir. Hatta genital bölge haricindeki göğüs estetiği, karın estetiği, burun estetiği gibi aklınıza gelebilecek diğer estetik ameliyatlar da aynı anda uygulanabilir. Ameliyatın ardından aynı gün ya da ek bir ameliyat da varsa 1 gün sonra evinize dönebilirsiniz. Vajina daraltma ameliyatı ağrı verici bir ameliyat sayılmaz, ameliyattan sonra hissedilebilecek hafif ağrı ve sızı, ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol edilebilir, hissedeceğiniz bu ağrı ameliyat olmadan hissettiğiniz normal ağrılardan daha şiddetli olmaz. Ciddi bir riski hemen hemen olmayan vajina daraltma ameliyatından 1 gün sonra normal hayatınızı sürdürmeye başlayacak ölçüde iyileşmiş olursunuz. Vajina daraltma ameliyatında kendi kendine eriyen dikişler uygulandığı için dikişleri almaya da gerek kalmaz. Vajinanın tam anlamıyla iyileşmesi için gereken 3 haftalık sürenin ardından yenilenmiş vajinanızla cinsel ilişkiye de girilebilirsiz.

Vagina daraltma ameliyatlarının sonuçları da son derece yüz güldürücüdür. Vajina daraltma ameliyatı, hayatınıza yepyeni bir sayfa açar, cinsel yaşamınızı hareketlendirerek, kendinize olan güveni arttırır, cinsel doyumunuzu kazandırarak kendinizi yeniden keşfetmenizi sağlar.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nazmi  Bayçın

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Nazmi  Bayçın
Op. Dr. Nazmi Bayçın
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube