Ufak bir dokunuşla istediğiniz fotoğrafı yakalayın!

Ufak bir dokunuşla istediğiniz fotoğrafı yakalayın!

Estetik burun ameliyatı olmak isteyen hastaların en çok nelerden yakınıyor?

Burunda şekil bozukluğu nedeniyle gelen hastalarımızın en çok yakındıkları  durum  yan profil den fotoğraf çektirememek. Bizim toplumumuzda genellikle burunlar kemerli oluyor ve buda yan profil fotoğraflarında daha belirgin oluyor. Bu nedenle yandan fotoğraf çektirmek istemiyorlar. Sık görülen diğer problemler ise üzerinde kemer, ucunda ve kanatlarda ve genelinde genişlik olması, burun boyunun uzunluğu, ucunun düşük olup gülünce dahada düşmesi, eğrilik ve asimetrilerin olması, alınla açı oluşturmayıp düz inmesi sayılabilir. Aynı zamanda bazılarında burundan nefes alamama sorunuda vardır.

Estetik olarak ideal burun nasıl olmalıdır?

Estetik olarak ideal bir burun, yüz hatları ve ölçüleri ile uyumlu, doğal ve ameliyat edildiği belli olmayandır. Burun, yüzün diğer yapıları ile birbirini tamamlamalı ve bu yapılarla uyum içinde olmalıdır. Bunun yanı sıra, burun ucu, burun sırtı, burun kanatları ve burun delikleri gibi bütünü oluşturan burun yapılarının da birbirleriyle orantılı ve uyum içinde olması gereklidir.

Hastalara önceden burun şekli üzerinde bir tasarım yapılıyormu? 

Bilgisayarda yapmış olduğumuz çalışma ile ameliyat sonrası burun şeklinin nasıl olabileceği ve yüzün diğer hatlarıyla uyumu görülebilmektedir. Karşılıklı fikir alışverişi yapılarak, kişinin beklentilerini daha iyi irdelemekte ve beklentinin, gerçekçi olup olmadığınıda anlayabilmekteyiz.Tasarımı öncelikle kendim için yapıyorum, burunun neresine ne kadar değişiklik yapacağımı planlıyorum.Yaptığım tasarımı mutlaka hastalarıma gösterip mail ilede kendilerine gönderiyorum. Genel olarak söyledikleri gerçek sonucun tasarımdan daha güzel olduğu şeklinde.

Hastalar ellerinde beğendikleri burun fotoğrafları ile geliyorlarmı?

Evet bu çok sık karşılaştığımız bir durum. Ben hiç yadırgamıyorum, tam tersi çok normal bir durum. Bir kere yüzlerinde burunlarında bir değişiklik yaptırmak isteyen bu kişiler hasta değil sağlıklı kişiler ve olacak şeklin kendilerince en iyisinin olmasını istiyorlar ve araştırıyorlar. İstedikleri burun şekli konusunda bize fikirlerini söylüyorlar bu gayet normal bir istek. Burada bize düşen o burun şeklinin o kişiye uyup uymayacağı konusunda doğru bilgilendirip ameliyat sonrası için hazırlamak.

Yaptığınız Ameliyatların Resimlerini Görebiliyorlar mı?

Türkiye’de medyada, öncesi sonrası resim paylaşmak, hastanın izni dahi olsa yasak. Bence hastalar, cerrahın daha önce yaptığı ameliyatlardan örnekler görmeli. Doktorunuz ile sizin estetik zevklerinin benzer olup olmadığını ancak böyle anlarsınız. Merkezimize gelen hastalara daha önce yaptığımız ameliyat sonuçlarından gösteriyoruz. Tabiki buda izni olan hastalarımızın fotoğrafları oluyor.

Ameliyatın mevsimi varmı ve kaç yaşından itibaren yapılabiliyor?

Birçok estetik ameliyatlar gibi burun ameliyatıda her mevsimde yapılabiliyor. Yaş olarakta kemik gelişiminin tamamlanmış olması gerekiyor. Buda genellikle bayanlarda 17 erkeklerde 18 oluyor. Ama yinede kişisel gelişim paternine göre değişebilir. 

Burun estetiği nasıl yapılıyor?

Rinoplastide dediğimiz burun estetiği ameliyatı, genellikle genel anestezi ile uyutularak yapılır. Hasta hiç bir ağrı duymaz. Burun şeklinini düzeltirken varsa nefes alma problemlerinide düzeltiyoruz. Kapalı yada açık teknik olarak tanımlanan her iki tekniğide burun tipine göre kullanabiliyoruz. Artık eskisi gibi burun içerisine tampon koymuyoruz.  Buda ameliyat sonrasının çok konforlu geçmesini sağlıyor.

 Rinoplasti sonrası zor bir süreçmidir?

Kullanılan teknik ve yapan cerraha bağlıdır. Ağrı çok az yada hiç olmaz, birkaç gün süren tıkanıklık hissi normaldir. Morarma kader değildir,  nadiren olur. Hafif şişlikler ile bu ameliyat atlatılabilir. Kullandığımız özel yöntemler ile morluk ve şişlik ya hiç olmuyor yada minimuma iniyor.

Son olarak burun estetiği yaptırmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

Öncelikle cerrahlarını çok iyi araştırmalı ve seçmelidirler.  Bu ameliyatı yapmak iyi bir estetik cerrahi eğitimi ve tecrübesi gerektirir.Ayrıca ameliyatı mutlaka kişinin kendisi istemeli, etrafının istemesi ile bu ameliyatı olmamalıdır, kendi mutluluğu icin yaptırmalıdır. Kötü yapılmış bir ameliyat ile telafisi zor sonuçlar ortaya çıkarken,iyi yapılmış bir burun ameliyatı  görünümünüzü daha güzel ve alımlı bir hale getirir, kendinizi daha iyi hissedersiniz ve özgüveninizi artırır. Artık istediğiniz açıdan fotoğraf çektirebilirsiniz.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Zühtü Demir

Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 01 Ocak 1964 tarihinde Antalya - Elmalı'da doğmuştur. Lise öğrenimini Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasını ise 1996 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Onep Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde mesleki çalışmalarına başlamış olan Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 2001-2002 yılları arasında, bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri New York'ta, sırasıyla Mount Sinai Medical Center, New York University School of Medicine ve Montefiore Medical Center Albert Einstein Collage of Medicine Plastic Surgery Departman'larında çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Estetik Plastistik ve Rekonstrüktif Cerrahi ...

Etiketler
Estetik cerrahi
Doç. Dr. Zühtü Demir
Doç. Dr. Zühtü Demir
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube