Tmt sistem ile mezoterapi

Tmt sistem ile mezoterapi

Mezoterapi farmakolojik, homeopatik, doğal bitki esanslarının çoklu enjeksiyon tekniği ile mezoderme (cilt orta tabakası) hekim tarafından uygulanmasıdır. 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından geliştirilmiş olup, genel tıbbi sorunların tedavisinde kullanılmıştır. Tedavi edilecek bölgeye karışımları 5-15 dk gibi bir sürede deri altına enjekte edilir.
İğneli mezoterapi oldukça etkili bir tedavi yöntemi olmasına rağmen hastaların birçoğunda iğne korkusu yaşanmaktadır. İşlemin özellikle saçlı deri ve yüzde ağrılı olması – uygulama sonrası morarmaların oluşması gibi dezavantajlar tedavilerin yarın kalmasına neden olmaktadır. Tüm bu olumsuzluklardan yola çıkarak geliştirilen TMT (transkütanöz mezodermik tedavi) sistemi; iğne kullanmadan özel bir cihaz yardımı ile aynı tedaviler daha da gelişmiş olarak uygulanır.
 
“TMT İLE ACISIZ, İĞNESİZ VE YAN ETKİSİZ GÜZELLİK”
 TMT sistemi elektroparasyon ve elektroforez yoluyla çalışmaktadır. Düşük voltajlı elektriksel akımla oluşan ultramikro kanallar ve polarizasyon yardımı ile tedavide kullanılan ajanlar hedef dokuya iletilmektedir. TMT sistemi ile iğne – morarma – ağrı – kanama – enfeksiyon gibi yan etkiler olmaksızın son derece konforlu bir şekilde selülit – antiaging – doğum ve kilo alıp vermeler sonucu oluşan çatlaklar – güneş lekeleri – cilt sıkılaştırma tedavisi yapılmaktadır. 30 değişik ülkede faaliyet gösteren medikal kozmetik alanında lider mezoestetik labaratuvarı’nın 3 yılı aşan bir süredir yaptığı araştırmalar sonucu TMT sistemi ve tedavi teknikleri ortaya çıkmıştır.

TMT sistem oynar başlık ile ayarlanır. Ağrısız, tahriş etmeyen ve yan etkisi olmayan bir işlemdir.
 
TMT sisteminde ne tür tedaviler bulunur ;

-Aynı anda 6 değişik tedavi uygulanır:
    * Selülit savaşı için Anti-Selülit programı
    * İleri selülit için bölgesel Anti-Selülit programı
    * Çatlaklar için Anti-Çatlak programı
    * Sarkmalar için Sıkılaştırıcı program
    * Kırışıklıklar için Anti-Aging programı
    * Güneş sonrası lekeler için Post-Solar programı
NOT : Serbest program ile tedavi sayısı artırılmaktadır.
 
TMT kimler için uygun değildir ;
              * Gebelerde,
              * Kalp hastalarında,
              * İnsülin bağımlı Diabetes Mellitus (şeker hastalığı) olanlarda,
              * Kanser hastalarında,
              * Kan Pıhtılaşma bozukluğu olanlarda uygulanmaz.
 
TMT kimler tarafından uygulanır ;
TMT sistem tedavisi, TMT sistem tarafından nasıl kullanılacağına dair eğitimi verilmiş ve sertifikalandırılmış profesyonel sağlık ve güzellik uzmanları tarafından uygulanır.
 
SIK SORULAN SORULAR
 TMT kimler için önerilir?
Maksimum etkinliğe sahip bir tedavi isteyip, enjeksiyon yaptırmak istemeyen herkese önerilir.
 
Peki enjeksiyon yapmadan etken maddeler deriye gerçekten nüfuz ediliyor mu?
TMT  sistem bilimsel olarak kanıtlanmış, transdermal taşıma tekniğine dayanır.
 
TMT seansları acı verir mi?
TMT seansları hiçbir şekilde acı vermez. Oynar başlık cilt üzerinde hareket ederken rahatlık hissi verir. Bütün programlar sıfır (0) yoğunlukla başlar ve kişi / bölge hassasiyetine göre arttırılır. Bütün yoğunluk kişiye özeldir ve kişinin hassasiyetine göre değişik seviyelerde uygulanır. (Örnek olarak selülit tedavisinde kalça iç kısmı, dış kısmından çok daha hassastır. Bu nedenle uygulama sırasında yoğunluk ayarlanır.)
 
Kaç seans sonra sonuçlar görülür?
Seanslar 10 defa tekrarlayan periyodlar şeklinde uygulanır. İlk 5 (beş) haftada 2 defa uygulanmalıdır. (toplam 10 seans)
İlk 10 haftada 1 seans uygulanmalıdır. (toplam 10 seans) Gerekli olduğu durumlarda, bu dönem arada 4 (dört) hafta bırakılarak tekrarlanır.
 
Her seans ne kadar sürer?
Bu tamamen uygulanacak bölgeye bağlı olarak 20-30 dk. kadar sürer.
 
TMT sadece kadınlar için midir?
Hayır. Tüm tedaviler hem kadın hem erkeklerde uygundur.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nejdet Şişman

Op. Dr. Nejdet ŞİŞMAN, 1965 yılında Ankara’da doğmuştur. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1990-1997 yılları arasında İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde Acil Hekimliği yapmış ardından 1997-2003 yılları arasında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nde asistan olarak görev almıştır. 2003 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2004-2005 yılları arasında İzmir Özel Kent Hastanesi’nde görev yapmış olan Op. Dr. Nejdet ŞİŞMAN, Estetik Plastik Cerrahi alanında lazer uygulamaları konusunda uzmandır. Çok sayıda yurtiçin ve yurtdışında yayınlanmış makalesi ve çalışması bulunan Op. Dr. Nejdet ŞİŞMAN, 2005 yılından beri Özel Esmira Polikliniği’nde hastalarına hizmet vermeye devam etme ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Tmt sistem ile mezoterapi
Op. Dr. Nejdet Şişman
Op. Dr. Nejdet Şişman
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube