Tiroid kanseri hakkında

Tiroid kanseri hakkında

Soyut Arka fon Farklılaşmış tiroid kanserinden kurtulanlarda Levotiroksine ilaç uyumunu (MA) araştırmak ve uyumsuzluk için ilgili faktörleri analiz etmek. yöntemler MA'yı değerlendirmek için İlaç Uyum Rapor Ölçeği (MARS), Hastane Anksiyete ve Depresyon Ölçeği (HAD), Kısa Hastalık Algı Anketi (B-IPQ) ve İlaçlara İlişkin İnançlar Anketi (BMQ) kullanıldı. Sonuçlar Uyumsuzluk 197 hastanın 77'sinde (%39.1) bildirilmiştir. Sosyoekonomik durum ve eğitim düzeyleri MA ile anlamlı düzeyde ilişkili bulunmuştur. HAD puanları, B-IPQ'nun tüm maddeleri ve BMQ, MA ile ilişkilendirildi ve MARS puanları ile bir korelasyon gösterdi. MA'nın birincil belirleyicileri, tedavi yöntemine daha fazla güven (olasılık oranı [OR]: 0.48, %95 güven aralığı (GA): 0.37-0.63) ve ilacın minimum zarar riskine sahip olduğuna dair daha fazla inanç (OR: 3.35, %95) idi. CI: 1.50-7.49). Sonuçlar MA'yı iyileştirmek için ilacın etkinliği ve düşük zarar riski ile ilgili olarak farklılaşmış tiroid karsinomu hastalarına yönelik eğitim programlarına özel dikkat gösterilmelidir.

Bu makale 16 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun

Uzm. Dr. Derya Arğun, lisans öncesi öğrenimlerini başarıyla bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2007 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2012 yılında İç Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

28 Eylül-13-Ekim tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi'nde  Aromaterapi Eğitimi Katılım Sertifikası eğitimi almıştır. 

İstanbul Tabip Odası Üyesi, Türk İç Hastalıkları ve Uzmanlık Derneği gibi kurumlara mesleki üyeliği bulunmaktadır. 

 

Etiketler
Tiroid
Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun
Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun
İstanbul - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube