Terapi odası

Terapi odası

Terapi odası, insanın yaşadığı tüm olumsuz yaşantılara ve duygulara rağmen inadına yaşama sarılmak ve ölüme meydan okuma gücünü danışan-psikolog arasında kurulan terapötik ilişki vasıtasıyla gerçekleştiği büyülü bir yer.Danışanlar genellikle hüzün, acı ve keder ile gelirler.Seansların duygusal yükü ağırdır ancak zamanla iyileştiğini gördüğünüz danışanların yaşantılarına yeni bir anlam yükleyebikdiklerine şahit olmak tarifi zor bir mutluluk hali.

Sevgi yaşantılarda referans aldığım bir kavram. Geçenlerde “Sevgi göstermek de marifet” diyen bir danışanın söylemi çok hoşuma gitti doğrusu.

İnsanın varoluş nedeni “Sevgi”. Bebek, doğduktan sonra sevgi ve ilgi olmadan gelişim basamaklarını zamanında atlayamıyor.Sevgi sadece hissedilip hissettirilebilen çok da derin bir kavram.Sevgi bizim varoluş nedenimiz.Öncelikle çocuğun içinde varolan bu gücü zamanında keşfedip onunla doğru iletişime geçmesinin desteklenmesi son derece önemli.Kendi sevgi kaynağı ile tanışmayan ve ondan zaman zaman güç almayan kişi tüm hayatı boyunca onun arayışına düşebiliyor ve sevgi göstermeyi de maalesef beceremiyor..Evet sevgi gösterebilmek de bir marifet...

Sevildiğiniz ve sevginizi gösterdiğiniz yaşam deneyimleriniz olması dileğiyle...???

Bu makale 21 Ekim 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Seden Çakır

Uzm.Psk. Seden Çakır Spontan Danışmanlık'ta  çalışmalarına devam etmektedir.

 Neden Çift Terapisi?

Evlilik de tıpkı bir organizma gibidir.Yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmek için enerjiye ihtiyaç  duyar.Sağlıklı ve doyumlu bir evlilik ilişkisini sürdürmek enerji seviyesinin belli bir seviyede tutulması ve korunması ile mümkündür..Bazen çiftler evlilik enerjilerinde çeşitli sebeplere bağlı olmak üzere kayıplar yaşarlar.Enerji kaybı,ilişki ve iletişim problemlerini arttırır. Çift terapisi enerji seviyesindeki kayıpları çeşitli davranış değişiklikleri yapmak kaydı ile azaltmayı,doyumlu, mutlu ve anlamlı bir evlilik ilişkisi sürdürmeye destek vermek amacı ile uygulanır.

Etiketler
Terapi
Uzm. Psk. Seden Çakır
Uzm. Psk. Seden Çakır
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube